Lechia Gdansk haastaa Barcelonan


Barcelonan oli tarkoitus aloittaa harjoituskautensa ottelulla Lechia Gdanskia vastaan. Ottelua kuitenkin siirrettiin tälle päivälle, kun Tito Vilanova joutui eroamaan Barcan päävalmentajan paikalta terveyssyistä. Kaikkein kiinnostavinta on kuitenkin nähdä, mitä Neymar saa aikaiseksi uuden seuransa väreissä.

Neymarin ei pitänyt alun perin olla Puolassa mukana, mutta ottelusiirto mahdollisti brassitalentin mukanaolon. Lechia Gdanskin voiton kerroin on peräti 15,00, mikä on ymmärrettävää. Joukkue sijoittui viime kaudella Puolan liigassa kahdeksanneksi. Lechian paras sijoitus Puolan pääsarjassa on kolmas. Tiistain ottelussa nähtäneen paljon maaleja, mutta ennen kaikkea Barcelonan tekemänä. Viime kaudella Lechia voitti vain kolme viidestätoista kotiottelustaan. Nyt katsomoon odotetaan kuitenkin 40 000 ihmistä, mikä voi auttaa lukemien pitämisessä järkevinä. Tämän kauden liigassa Lechia on ehtinyt pelata kaksi peliä. Kumpikin päättyi tasan.

Tänään Barcelonaa luotsaavat Jordi Roura ja Francesc Ferrer Rubi. Uusi valmentaja Gerardo Martino on Barcelonassa yhdessä joidenkin ryhmään maanantaina liittyneiden pelaajien kanssa. Barcelona aloittanee melko samanlaisella avauskokoonpanolla kuin aiemmissakin otteluissa. Neymarin odotetaan tosin olevan avauksessa ja pelaavan joitakin minuutteja.

Lionel Messi oli edellisessä harjoitusottelussa avauksessa, mutta pelasi vain ensimmäisen puoliajan. Samoin käynee tänäänkin. On mielenkiintoista nähdä Neymar uuden seuransa riveissä, mutta todennäköisesti hän ei pelaa juuri puolta tuntia kauempaa - etenkin, kun perjantaina Barca kohtaa Neymarin ex-seuran Camp Noulla.

Myös Jean Marie Dongouta kannattaa pitää silmällä. 18-vuotias lahjakkuus teki kaksi maalia Vålerengaa vastaan ja sai palkinnoksi kutsun Kamerunin maajoukkueeseen. Nimi kannattaa painaa mieleen.

Mikä tahansa muu tulos kuin vierasvoitto olisi jättiyllätys. Kyse on lähinnä siitä, montako maalia Barcelona intoutuu tekemään. Uusi luotsi Martino haluaa nähdä entistä korkeammalta prässäävän Barcan. On mielenkiintoista nähdä, toteutuuko toive tänään, vaikka Martino ei itse ole mukana.

Kertoimet: Lechia Gdansk - Barcelona

1. 15,00
X. 8,50
2. 1,08

Lyö vetoa harjoitusotteluista täällä!