Ligue 1: alavireinen Monaco jälleen vaikeuksissa


Viime viikonloppu oli Paris Saint-Germainille suotuisa. Sarjakärki voitti Ajaccino vieraissa 2-1, vaikka sen esitys oli keskinkertainen. Samalla Monaco hukkasi kaksi pistettä johtoasemasta, kun se jäi 1-1-tasapeliin Montpellierin vieraana. Vielä yllättävämpi tulos oli Lillen 1-2-kotitappio Reimsille.

Tämän viikonlopun otteluohjelma lupaa PSG:lle lisää herkkua.

Paris Saint-Germain 1.23, Tasapeli 5.85, Nantes 13.00

Hallitsevan mestarin vuosi 2014 on alkanut täydellisesti.

PSG:llä on sarjan kärjessä viiden pisteen kaula. Joukkue on pelannut hyvin vuoden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan. PSG näyttää pysäyttämättömältä jopa silloin, kun se ei ole parhaimmillaan - kuten Ajacciota vastaan.

PSG:n piti kääntää kaikki kivet vierasvoiton eteen, mutta se riitti. Vain Evian on voittanut PSG:n kotonaan sitten viime maaliskuun.

Kotonaan PSG on vielä vakuuttavampi. Edellinen kotitappio on marraskuulta 2012. Joukkue on pelannut Parc des Princesillä 22 tappiotonta liigaottelua peräkkäin. PSG:n kukistamiseen pääkaupungissa tarvitaan jotain todella erityistä, eikä se hetki vaikuta olevan ihan kulman takana!

Viikolla PSG meni Liigacupin semifinaaleihin voittamalla Bordeaux'n vieraissa 3-1. Samalla valmentaja Laurent Blanc kierrätti miehistöään.

Maxwell, Alex, Thiago Motta ja Gregory van der Wiel olivat sivussa. Edinson Cavani korvasti Zlatan Ibrahimovicin tauolla, ja Ezequiel Lavessi ja Blaise Matuidi pelasivat vain 10 minuuttia. PSG oli kuitenkin suvereeni lähes kakkosketjullaankin. Joukkue piti palloa lähes 70-prosenttisesti.

Ottelu oli täydellinen tapa valmistautua Nantes-kamppailuun. Vierasjoukkue on sarjassa kuudentena. Nantes on liigan yllättäjäjoukkue, kun huomioidaan, että se palasi pääsarjaan vasta viime kesänä. PSG ei ole hävinnyt joukkueiden kahdeksasta viime kohtaamisesta yhtäkään, mutta ylimielisyyteen ei ole varaa.

Nantes on osoittanut jo tällä kaudella pystyvänsä mihin tahansa: se voitti Marseillen vieraissa 1-0, kiusasi PSG:tä elokuisessa kotiottelussaan (PSG voitti 2-1) ja murskasi Bordeaux'n vieraissa (3-0).

Nantes tulee puolustamaan alhaalla ja tiiviisti. Se antaa PSG:lle suosiolla pallonhallinnan ja pyrkii hyökkäämään mahdollisimman nopeasti Serge Gapkén, Filip Djordjevicin tai Johan Audelin voimin. PSG:n hyökkääjät eivät saa paljon tilaa. Loistavan joukkuehengen turvin Nantes taistelee kynsin ja hampain. Juuri sillä hengellä Nantes on noussut nykyiselle sijalleen.

Luvassa on vaikea ottelu, mutta vierailla ei ole mitään hävittävää. Sillä on sitä paitsi erinomainen puolustuskalusto, ja joukkue onkin pelannut jo yhdeksän nollapeliä - yhtä monta kuin PSG - tällä kaudella. Djordjevic (kahdeksan maalia ja neljä syöttöä, mukana 50 prosentissa joukkueensa maaleista) on Nantesin oma Ibrahimovic.

Uskon silti, että PSG on vieraille kokonaisuudessaan aivan liian paha rasti. Nantes voi saada rumastikin selkäänsä, kuten moni muukin vierasjoukkue Parc des Princesillä.

Ibrahimovic on suosikki avausmaalin tekijäksi kertoimella 3,20. Ykkösvihjeeni on kuitenkin PSG:n onnistuminen maalinteossa yli 2,5 kertaa. Kerroin on 2,20.

Tulosveikkaus: 4-0 (12,50)

Toulouse 4.20, Tasapeli 3.20, Monaco 1.92

 

Claudio Ranieri ei ollut lainkaan tyytyväinen viikko sitten perjantaina. Se näkyi Monaco-luotsin naamalta, kun erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja Monaco menetti kaksi tärkeää pistettä keskinkertaisen Montpellierin vieraana.

Italialaisluotsi haluaa nähdä jotain aivan muuta sunnuntain Toulouse-vierasottelussa. Toulouse ylsi kuitenkin aiemmin tällä kaudella Monacossa 0-0-tasapeliin, eikä ruhtinaskunnan ylpeys saa mitään ilmaiseksi. Monaco ei ole voittanut Toulousea kymmeneen edelliseen liigakohtaamiseen, ja neljällä viime yrittämällä se on jäänyt jopa maaleitta.

Montpellier-ottelu osoitti, että Radamel Falcaolla ja kumppaneilla on etenkin vieraissa ajoittain vaikeuksia luoda ja hyödyntää maalintekopaikkoja, varsinkin jos vastustaja puolustaa tiiviisti.

Toulouse pitää sunnuntaina 10 pelaajaa pallon alla, vaikka se pelaakin kotonaan. Se vaikeuttaa vieraiden työtä. Monacon Anthony Martial on edelleen sivussa, ja Falcaon nykyvire on arvoitus.

Kolumbialainen teki maalin viimeksi 8. marraskuuta ja pelasi viime viikonloppunakin vaisusti. Falcao näytti kiukkuiselta ja teki kaiken huolimattomasti. Edes Falcaon maanmies James Rodriguez ei saanut palloa Falcaolle hyviin paikkoihin. Falcaon on parannettava peliään ja oltava työteliäämpi. Vastassa on kuitenkin vahva Toulouse-puolustus, joka on kuuden kotiottelun tappiottomassa putkessa. Vain PSG:n vastaava putki on pidempi.

Sarjassa Toulouse on 10. sijalla, mutta viidentenä oleva Marseille on vain neljä pistettä edellä. Toulouse on hävinnyt kotonaan koko kaudella vain kerran, mutta jäänyt viidesti tasapeliin. Joukkueen peli ei ole välttämättä kaunista katsottavaa, mutta se on tiivistä ja tehokasta. Joukkue tekee paljon töitä. Se nähtiin viimeksi viikko sitten, kun Toulouse vei paikallisottelun Bordeaux'ta vastaan 1-0. Martin Braithwaite teki ottelun ainokaisen.

Monaco on vahva joukkue, mutta Toulouse pystyy turhauttamaan nimekkään vierailijansa - aivan kuin elokuussa.

Falcao on suosikki avausmaalin tekijäksi kertoimella 5,00. Suosittelen kuitenkin vetoa sen puolesta, että Falcao ei tee maalia (1,55).

Tulosveikkaus: 1-1 (6,50)

Reims 3.30, Tasapeli 3.10, Lyon 2.25

 

Vieraissa Lillen voittanut Reims oli viime viikonlopun suuri yllättäjä.

Reims haki tasapeliä, puolusti tiiviisti ja oli myös onnekas; Odair Fortes teki avausmaalin, kun pallo pomppasi hänen naamastaan verkkoon.

Reims ansaitsee kuitenkin kunnioitusta. Se on sarjassa seitsemäntenä, ja neljäntenä oleva St. Etienne on vain kaksi pistettä edellä. Yhdeksäntenä oleva Lyon on jäänyt jo neljä pistettä Reimsin taakse. Reims on vahva vierasjoukkue. Tien päällä se on voittanut jo Marseillen, Lillen ja Lyonin. Kotonaan Reims on hävinnyt tällä kaudella vain PSG:lle ja Toulouselle.

Reims on vahva kollektiivi, jolla on hyvä joukkuehenki. Ex-puolustaja Hubert Fournier on viisas valmentaja. Viidestä viime ottelustaan Reims on napannut 13 pistettä, enemmän kuin mikään muu joukkue.

Lyon tulee kuitenkin otteluun hyvässä vireessä. Reims vei joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista, mutta sunnuntaina asiat ovat toisin.

Lyon on nousussa. Joukkue meni keskiviikon Marseille-voitolla Liigacupin välierään. Se on viiden liigaottelun tappiottomassa putkessa (kaksi voittoa, kolme tasapeliä), mikä on joukkueen kauden paras jakso. Lyonin itseluottamus on taas kunnossa, mistä iso ansio kuuluu Alexandre Lacazetten ja Yoann Gourcuffin viime aikojen esityksille.

Kaksikon maalit ja syötöt ovat kantaneet joukkuetta. Lacazette ja Gourcuff ovat iso uhka myös Reimsin takalinjoille.

4-4-2-ryhmitys ja keskikentän timantti ovat tuoneet Lyonin peliin oikeanlaisen tasapainon. Järjestelmä saa lisäksi kaiken irti Lacazettesta, Gourcuffista, Clement Grenieristä ja Bafetimbi Gomisista.

Sunnuntain ottelu on Lyonille hyvä testi. Joukkueen on pelattava tasaisesti, jotta se voisi yltää vielä kolmen parhaan joukkoon.

Uskon Lyonin kääntäneen kelkkansa ja kaatavan Reimsin. Gomis on todennäköisin avausmaalin tekijä kertoimella 6,00. Itse uskon kuitenkin Lacazetten onnistuvan maalinteossa (3,20).

Tulosveikkaus: 1-2 (10,00)

Lyö vetoa Ligue 1:stä ja katso ottelut suorana täällä!