Ligue 1: Lyon voittaa kuuman Rhônen derbyn


Lyon 2.45, tasapeli 3.10, Saint-Étienne 3.00

 

Paris Saint-Germain-Marseille -ottelun ohella tämä on ranskalaisfutiksen suurin derby. Lyonin ja Saint-Étiennen välinen Le derby du Rhone on tuskin koskaan ollut yhtä merkittävä kuin tänään!

Vihollisia erottaa vain kolme pistettä. Niin sarjavitonen Lyon kuin pykälää ylempänä oleva St. Etienne tavoittelevat Lillen tavoin kolmatta sijaa ja paikkaa ensi kauden Mestarien liigaan. Paineet kovat kovat ja tunnelma varmasti loistava.

Kotijoukkue hävisi toissa kierroksella ansaitsemattomasti Monacolle 2-3. Monacon kaikki maalit olivat paitsiomaaleja. Lyon nousi kuitenkin hienosti ja voitti viikko sitten Guingampin 1-0.

Monaco-tappio on Remi Garden suojattien ainoa seitsemässä viime liigaottelussa. Ennen derbyä joukkue on täynnä itseluottamusta. Loukkaantumisista (Clement Grenier, Anthony Lopes, Milan Bisevac, Samuel Umtiti, Gueida Fofana) huolimatta joukkue on pelannut hyvin. Alexandre Lacazette pelaa päättäväisesti, Yoann Gourcuff on jälleen mukana ja Bafetimbi Gomis teki viikko sitten uransa 99. maalin Ranskan liigassa. Saavuttaako Gomis sataset ex-seuraansa vastaan?

St. Etienne on elänyt naapurinsa varjossa viimeiset 15 vuotta. Myös vieraille tämä on huipputärkeä ottelu.

Joukkue on voittanut vain yhden 10 edellisestä vierasottelustaan Lyonia vastaan. Lisäksi St. Etienne on muutenkin kontannut vieraskentillä. Kuudesta viime ottelustaan St. Etienne on hävinnyt kolme ja pelannut kaksi tasan tekemättä maaliakaan!

Edes viime viikonlopun 3-1-kotivoitossa Sochaux'ta vastaan St. Etienne ei vakuuttanut. Vierasjoukkue ei ole parhaassa tuloskunnossaan, mutta se uskoo itseensä. Tänään on ensimmäinen kerta, kun St. Etienne on sarjassa Lyonin edellä ennen derbyä. Vierailija ei ole ennakkosuosikki, mutta voitolla se saattaa nousta kolmanneksi Lillen ottelusta riippuen. Ottelulla on siis valtava merkitys.

St. Etienne -valmentaja Christophe Galtier tulee panostamaan pelaajistonsa motivaatioon ja aggressiivisuuteen. Fiiliksen on oltava täydellinen, jotta derby päättyisi vierasvoittoon.

En kuitenkaan usko St. Etiennen nappaavan kolmea pistettä. Kotivoitto on paljon todennäköisempi. Kumpikin joukkue laittaa kuitenkin kaiken peliin, ja punainen kortti (kerroin 3,20) ei olisi yllätys.

Gomis on kertoimella 5,60 suosikki avausmaalin tekijäksi. Pelivihjeeni on Lyonin voitto nollapelillä (3,75).

Tulosveikkaus: 1-0 (7,50)