Ligue 1: Marseillen murheet jatkuvat


Lyon - Marseille

Ottelun lähtökohdat ovat herkulliset. Marseille antoi juuri potkut valmentajalleen Elie Baupille, jonka alaisuudessa joukkue hävisi tämän kauden 22 ottelustaan 11. Tilalle tuli urheilutoimenjohtaja ja seuran ex-luotsi José Anigo. Hänen debyyttinsä päättyi kuitenkin tappioon, kun Borussia Dortmund oli keskiviikkona vahvempi Mestarien liigan ottelussa.

Anigon toinen ottelu on lähes yhtä vaieka kuin ensimmäinen. Ottelu on Ranskassa erityinen, ja seurat sekä niiden kannattajat ovat toistensa vihollisia. Ottelu tunnetaan nimellä "Olympico", sillä kummankin joukkueen nimeä koristaa sana Olympique. Marseille on aina ollut vaikeuksissa Lyonin vieraana. 21 viime visiitistä Gerland Stadiumille käteen on jäänyt vain kaksi voittoa, yhdeksän tasapeliä ja kymmenen tappiota.

Lisäksi Dortmund-ottelu kulutti voimia, sillä Marseille pelasi tunnin verran alivoimalla. Lyon puolestaan peluutti torstaina reservejään Eurooppa-liigassa, mutta voitti silti. Marseillelta puuttuu myös tehoja ilman Mathieu Valbuenaa. Vierasjoukkue on hävinnyt kaksi edellistä liigaotteluaan.

Vaikean syys-lokakuun pelanneen Lyonin leirissä näyttää puolestaan paremmalta. Kuudesta viime liigaottelustaan joukkue on hävinnyt vain yhden, voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan. Kotonaan Lyon on 10 ottelun tappiottomassa putkessa kaikki kilpailut mukaanlukien.

Lyonin tämän hetken paras pelaaja on loistovireinen Alexandre Lacazette. Hän on tehnyt jo kahdeksan liigamaalia. Lacazetten nopeus ja taidot tulevat luomaan ongelmia myös Marseillen atleettiselle puolustukselle. Lacazette saattaa pelata Bafétimbi Gomisin parina, ja Gomis rakastaa Marseillen kohtaamista: hän on tehnyt seitsemän liigamaalia Marseillen verkkoon.

Luotan Lyonin voittoon. Niin luottavat myös kertoimet, sillä kotikerroin on 2,15. Tasapelin kerroin on 3,15 ja Marseillen voittokerroin 3,50.

Gomis on suosikki rikkomaan kuparisen kertoimella 6,50. Veikkaan Marseillen jäävän nollille kertoimella 2,40. Myös alle 1,5 maalin kerroin 2,90 houkuttelee.

Tulosveikkaus: 1-0 (7,00)

Lyö vetoa Ligue 1:stä ja katso ottelut suorana täällä!