Ligue 1: Montpellier yllättää haparoivan Lillen


Lille 2.00, tasapeli 3.20, Montpellier 3.90

Viikko sitten Lille voitti sarjajumbo Ajaccion vieraissa 3-2 ja onnistui pitämään kiinni sarjan kolmospaikasta.

Les Doguesin esitys oli kuitenkin huono, ja voitto oli onnekaskin. Koko vuosi 2014 on ollut joukkueelta kehno, ja on pieni ihme, että joukkue on yhä kolmantena. Ainoa syy siihen on loistava kauden ensimmäinen puolisko, mutta nykyisillä esityksillä kolmospaikka karkaa pian.

Sunnuntain ottelu on Lillelle vaikea. Kahdeksasta edellisestä liigaottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi. Omissa soi koko ajan (yhdeksän päästettyä seitsemässä viime ottelussa kaikki kilpailut mukaanlukien). Puolustuspeli on tunnettu Lillen vahvuutena, mutta nyt joukkue puolustaa hyvin keskinkertaisesti. Les Dogues luotti viime viikkona Salomon Kalouun, joka tekikin hattutempun (kaksi maaleista syntyi rankkarista). Myös Kalou on kuitenkin ollut huono tämän vuoden puolella. Tähän otteluun Lillen on löydettävä itseluottamuksensa jostakin. Tilastot ovat siihen hyvä lähtökohta: Lille ei ole hävinnyt Montpellierille yhtäkään kolmesta edellisestä kohtaamisesta (kaksi voittoa ja tasapeli).

Montpellierillä menee kuitenkin paljon paremmin kuin isännillä. Joukkue ei ole vielä hävinnyt liigaottelua tämän vuoden puolella. Rolland Courbisin tultua valmentajaksi Montpellier on voittanut neljä ottelua ja pelannut viidesti tasan. Tappioton putki on yhdeksän ottelun pituinen.

Courbis toi mukanaan suuren muutoksen, vaikka Montpellier onkin edelleen sarjan alemmalla puoliskolla. Joukkue on aiempaa kurinalaisempi ja se puolustaa paremmin. Myös onnikin on myötä, sillä Montpellierin olisi kuulunut hävitä viime viikon ottelunsa Lyonia vastaan. Ottelu päättyi 0-0.

Montpellier on pelannut hyvin myös vieraissa. Ranskan cupissa se yllätti PSG:n 2-1. Kaikissa kilpailuissa Montpellier on kuuden viime vierasottelunsa jaksolla voittanut Reimsin ja Sochaux'n sekä pelannut tasan Rennesin ja Lyonin vieraana.

Itseluottamus on siis koholla. Remy Cabella on pelaaja, joka voi ratkaista ottelun Montpellierille milloin tahansa. Hän on ollut mukana kuudessa Montpellierin kahdeksasta edellisestä maalista (neljä maalia, kaksi syöttöä). Juuri hän on suurin uhka Lillelle. Uskon Montpellierin vastaavan sunnuntain yllätyksestä ja voittavan Lillen vieraskentällä.

Kalou on suosikki ottelun avausmaalin tekijäksi kertoimella 4,90.

Pelivihje: Alle 1,5 maalia, 2,95

Tulosveikkaus: 0-1 (10,00)

Lyö vetoa Ligue 1:stä ja katso ottelut suorana täällä!