Ligue 1: odotettu kärkikamppailu päättyy tasapeliin


Monaco 3.40, tasapeli 3.20, Paris Saint-Germain 2.25

 

Ottelu on Ligue 1:n kauden kohokohta. Monaco on sarjakakkonen ja viisi pistettä jäljessä PSG:tä. Stade Louis II on myyty loppuun ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004!

Edinson Cavanin ja Radamel Falcaon loukkaantumisista huolimatta luvassa on erinomainen ottelu. Kumpikaan joukkue ei itse asiassa pelaa parhaalla tasollaan tällä hetkellä, mutta juuri tätä ottelua joukkueet ovat odottaneet. Aloitetaan kotijoukkueesta.

Monaco on hävinnyt liigassa vain yhden kotiottelun. Se on ollut puolustuspäässä erittäin vahva, sillä 12:ssa kotiottelussa omiin on mennyt vain kuusi maalia. Marraskuussa Monaco pelasi hyvin myös marraskuussa Pariisissa. Silloin joukkueiden kohtaaminen päättyi 1-1.

Falcaon poissaollessa Monacon viime kauden ykköstykki Valère Germain on astunut esiin. Hän on tehnyt maalin kahdessa viime ottelussaan. Germain on nopea ja järkevä ja täydentää hyvin Emmanuel Rivièreä. Dimitar Berbatov aloittaa penkiltä, mutta on mielenkiintoista nähdä, mitä bulgarialainen tuo peliin tullessaan kentälle.

Monacon avainpelaajat löytyvät keskikentältä. Miten Jeremy Toulalan, Joao Moutinho ja jompikumpi kaksikosta Mounir Obbadi-Geoffrey Kondogbia pärjää PSG:n loistavaa keskikenttää vastaan?

Myös puolustuspään Ricardo Carvalhon ja Eric Abidalin kyky pitää Zlatan Ibrahimovic kurissa on suuri kysymysmerkki. Monacon on voitettava tai PSG karkaa mestaruustaistossa.

PSG:lle sen sijaan kelpaa tasapelikin. Ibrahimovic, Thiago Silva ja Thiago Motta ovat kuitenkin niin kilpailuhenkisiä, että he hakevat vain voittoa ja sarjajohdon kasvattamista kahdeksaan pisteeseen.

Voitto olisi kova näyttö PSG:ltä huolimatta siitä, että se käytti kesällä tukuttain rahaa juuri menestystä saadakseen. Monaco ei ole vielä pariisilaisten tasolla.

Cavania lukuunottamatta PSG:n koko miehistö on pelikunnossa. Laurent Blancin 4-3-3-ryhmitys voi aiheuttaa etenkin laidoilla ongelmia Monacolle, joka pelaa 4-4-2-muodostelmalla ja keskikentän timantilla.

PSG pelasi viikolla Liigacupin välierässä, joten Monacolla on ollut enemmän valmistautumisaikaa. Veikkaan silti, ettei liigan paras vierasjoukkue PSG häviä sunnuntaina.

Ibrahimovic on suosikki avausmaalin tekijäksi kertoimella 4,00. Ykkösvihjeeni on PSG:n onnistuminen maalinteossa yli 1,5 kertaa. kerroin on 2,18.

Tulosveikkaus: 2-2 (12,50)

Nantes 2.90, tasapeli 3.05, Lyon 2.55

 

Kumpikin joukkue oli viikolla mukana Liigacupin välierissä. Nantes hävisi kotonaan PSG:lle 1-2, mutta pelasi hyvin ja olisi ansainnut enemmän.

Tappiosta huolimatta esitys antaa varmasti joukkueelle paljon itseluottamusta. Nantes todisti jälleen itselleen, että se pystyy kilpailemaan sarjan parhaimmistoakin vastaan. Joukkue oli reagoinut oikealla tavalla viime viikonlopun Sochaux-tappioon. Nantes ei antautunut PSG:n kiusattavaksi, vaan aiheutti sarjakärjelle paljon ongelmia.

Valmentajalla ja seuran omistajalla on erimielisyyksiä, mutta kaikki seurassa vetävät yhtä köyttä kauden loppuun saakka. PSG-ottelun hyvä esitys antaa potkua jatkoon. Stade de la Beaujoire on lauantainakin täynnä.

Lyon puolestaan voitti viikolla, mutta vaikeimman kautta. Toisen sarjatason häntäpään Troyes pelasi paljon Lyonia paremmin. Samuel Umtitin, Clement Greniern ja Yoann Gourcuffin poissaolot sekä Maxime Gonalonsin loukkaantuminen avausjaksolla eivät helpottaneet asiaa.

Lyon aloitti vuoden erinomaisesti, mutta nyt tilanne on vaikeampi. Viime viikonloppuna joukkue hävisi Rennesin vieraana, ja Nantes-ottelukin on vaikea rasti. Kotiyleisö luo loistavan tunnelman, ja kaikki paineet ovat Lyonilla. Joukkueen on palattava voittojen tielle, jotta se pysyy mukana taistelussa Mestarien liiga -paikoista.

Uskon Nantesin laittavan kotonaan kovasti hanttiin. Lyon kärsii pistemenetyksen.

Bafetimbi Gomis on suosikki avausmaalin tekijäksi (6,25). Vetovihjeeni on tasatilanne sekä tauolla että ottelun päätteeksi (4,40).

Tulosveikkaus: 1-1 (6,25)