Ligue 1: Paris Saint-Germain ottaa niukan voiton peikostaan St. Etiennestä


Paris Saint-Germain eteni viikolla Mestarien liigan puolivälieriin voittamalla Bayer Leverkusenin toisessa osaottelussa 2-1 ja yhteismaalein 6-1. Sunnuntaina PSG pelaa paljon vaikeamman kotiottelun St. Etienneä vastaan. Myös Lyonin vieraaksi matkustava Monaco on tiukan paikan edessä.

Montpellier 2.00, tasapeli 3.20, Bordeaux 4.00

Montpellier kärsi viime viikonloppuna ensimmäisen liigatappionsa 10 ottelussaan Rolland Courbisin alaisuudessa.

Lillen vieraana tuli huono päivä. Ottelu päättyi 2-0-kotivoittoon. Montpellier päästi kaksi erikoistilannemaalia eikä ollut oikein missään vaiheessa vaarallinen. Esitys oli pettymys, mutta toisaalta kyseessä oli myös vaikea vierasottelu. Courbis odotti suojateiltaan enemmän, ja odottaa sunnuntaina Bordeaux'ta vastaan vahvaa reaktiota etenkin puolustuspelin osalta.

Joukkueiden kohtaamiset ovat aina erityisiä. Punainen kortti nousee lähes jokainen kerta. Aiemmin tällä kaudella Bordeaux voitti Montpellierin kotonaan 2-0. Montpellierin Yassine Jebbour lensi tuolloin pihalle jo 20 minuutin pelin jälkeen.

Vuoden 2012 mestari haluaa nyt revanssinsa, etenkin kun kyseessä on kotiottelu. Montpellier tulee olemaan aggressiivinen ja fyysinen varsinkin keskikentällä, jossa se on on otettava ottelu haltuunsa.

Montpellier luottaa jälleen Rémy Cabellaan, joukkueen parhaaseen pelaajaan, joka on tehnyt jo 10 liigamaalia tällä kaudella. Muun joukkueen tavoin Cabella pelaa aina paremmin kotona kuin vieraissa. Sen osoittavat kotiottelut kärkijoukkueita PSG:tä (0-0) ja Monacoa (1-1) vastaan. Cabella tarvitsee kuitenkin tukea ympärilleen. AC Milan -laina Mbaye Niangilta on lupa odottaa enemmän. Niang aloitti hyvin ja teki kolme maalia kolmessa ensimmäisessä ottelussaan, mutta katosi sen jälkeen täysin kuvasta.

Positiivista Montpellierin kannalta on se, että Bordeaux pelaa itselleen kovin tyypillistä kautta. Joukkue pystyy niin erinomaisiin kuin järkyttävän huonoihinkin esityksiin.

Kaksi viikkoa sitten Bordeaux hävisi Sochaux'n vieraana 0-2, viime viikonloppuna se päästi kaksi lisäaikamaalia kotonaan Lyonia vastaan ja hävisi 1-2. Ennen sitä peli oli isäntien hallussa 90 minuuttia.

Etukäteen ei koskaan tiedä, millainen Bordeaux kussakin ottelussa nähdään. Etenkin vieraskentällä neljä vieraspeliä peräkkäin hävinnyt Bordeaux on mysteeri. Valmentaja Francis Gillot ei tunnu saavan joukkuettaan pelaamaan tasaisesti. Hän on hyvä valmentaja, muttei aina saa kaikkea irti pelaajistaan.

Bordeaux tulee olemaan todellinen uhka Montpellierin puolustukselle. Cheick Diabaté saattaa palata ryhmään, ja kärkipelaaja Guolaume Horau on vaarallinen. Odotan intensiivistä ottelua, jossa nähdään todennnäköisesti keltainen kortti - ja tasapeli.

Cabella on suosikki avausmaalin tekijäksi kertoimella 5,60. Ykkösvihjeeni on veto sen puolesta, että Bordeaux voittaa ainakin yhden puoliajan (2,50).

Tulosveikkaus: 1-1 (6,75)

Lyon 2.55, tasapeli 3.15, Monaco 2.80

Tämä on Ligue 1 -viikonlopun toiseksi merkittävin ottelu PSG:n ja St. Etiennen mittelön jälkeen. Sarjavitosen ja -kakkosen kohtaaminen on tärkeä kummallekin, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä.

Lyon voi yhä haaveilla kolmossijasta ja paikasta ensi kauden Mestarien liigaan. Lille on seitsemän pistettä Lyönia edellä, mutta viime hetkien nousu voittoon Bordeaux'n vieraana antoi pelaajille itseluottamusta ja nostetta.

Lyon on kaikki kilpailut mukaanlukien kuuden ottelun tappiottomassa putkessa (kolme voittoa ja koolme tasapeliä). Eurooppa-liigan rasitukset näkyvät kuitenkin selvästi. Sunnuntaina Bordeaux'ta vastaan pelaajat näyttivät väsyneiltä. Menneen torstain ensimmäinen osaottelu Viktoria Plzeniä vastaan verotti vielä lisää energiaa.

Joukkueen leveys ei riitä pelaamiseen kahdella rintamalla. Lisäksi avainpelaaja Clement Grenier on sivussa Monaco-ottelusta.

Yoann Gourcuffin pitäisi palata mukaan, mutta hän ei ole pelannut viikkoihin. Gourcuffin fyysinen valmius ei vielä riitä tällaiseen otteluun. Alexandre Lacazette ja Bafetimbi Gomis ovat pelanneet viime aikoina paljon, ja kummaltakin puuttuu terävyyttä ja tuoreutta maalinedustalla.

Ottelu on ensimmäinen kolmesta erittäin tärkeästä ottelusta, jotka Lyon pelaa seuraavan kuukauden aikana. Myös Monaco ja PSG tulevat vielä Stade Gerlandille. Lyonin on ehdottomasti saatava ottelusta jotain irti. Monacon viime aikojen vaikeat ottelut antavat Lyonille rohkeutta.

Monaco hävisi kaksi viikkoa sitten selvästi St. Etiennen vieraana. Viime viikolla joukkue pelasi kehnosti, vaikka häntäpään Sochaux kaatuikin lopulta kotona. Kokonaisuutena Monaco ei pelaa hyvin, vaikka Dimitar Berbatov onkin sopeutunut seuraan mukavasti (maali ja hankittu pilkku Sochaux'ta vastaan). Tämä ottelu on Claudio Ranierin suojateille paljon Sochaux-mittelöä vaikeampi.

Valmentajan taktiikka epäonnistui St. Etienneä vastaan. Sunnuntaina samaan ei ole varaa. Ranierilla on kuitenkin Lyonista poiketen ollut koko viikko aikaa valmistautua. Monaco tulee otteluun tuoreilla jaloilla, ja sillä on suuri merkitys. Siksi uskon Monacon voittavan Lyonin.

Berbatov ja Gomis ovat suosikkeja avausmaalin tekijöiksi kertoimella 5,75. Peleihin kannattaa kuitenkin lyödä loistovireisen James Rodriguezin onnistuminen maalinteossa kertoimella 3,95.

Tulosveikkaus: 1-2 (11,00)

Paris Saint-Germain 1.35, tasapeli 4.60, St Etienne 9.50

Mikä olikaan edellinen joukkue, joka haki Parc des Princesiltä liigavoiton? Kyllä, St. Etienne.

Marraskuussa 2012 St. Etienne onnistui Pierre-Emerick Aubameyangin loistoesityksen siivittämänä kukistamaan PSG:n sen kotikentällä. Zlatan Ibrahimovic sai ottelussa punaisen kortin, kun hänen jalkansa kävi vaarallisen korkealla lähikontaktissa Stephane Ruffierin kanssa.

Les Verts on yleensäkin ollut PSG:lle peikko viime vuosina. Viime kaudella St. Etienne pudotti PSG:n liigacupista, ja aiemmin tällä kaudella se oli vähällä voittaa PSG:n kotonaan liigaottelussa. Blaise Matuidin loppuhetkien 2-2-tasoitus pelasti pariisilaiset. Myös tämän sunnuntain ottelusta tulee mielenkiintoinen.

PSG on yleensä vaikeuksissa St. Etienneä vastaan. Osasyy siihen on se intensiteetti, jolla St. Etienne pelaa keskikentällä. Jos PSG:n keskikenttä ja erityisesti Thiago Motta pysyy kurissa, joukkueelle tulee vaikeuksia. St. Etienne on myös aina ollut hyvin tehokas PSG:tä vastaan, ja sillä vaikuttaa olevan henkinen yliote keskinäisissä otteluissa.

PSG on kuitenkin valmistautunut parhaalla mahdollisella tavalla. Laurent Blanc teki seitsemän muutosta avauskokoonpanoonsa viikolla pelatussa Mestarien liiga -ottelussa Bayer Leverkusenia vastaan. Maxwell, Gregory van der Wiel, Alex, Motta ja Marco Verratti eivät pelanneet sekuntiakaan. Ibrahimovic, Edinson Cavani ja Ezequiel Lavezzi vaihdettiin kentältä aikaisessa vaiheessa.

Viidesti kuudessa viime ottelussaan osunut Lavezzi teki jälleen maalin. Argentiinalainen on PSG-uransa parhaassa iskussa. Hyökkääjän tavoin koko joukkue vaikuttaa pysäyttämättömältä. Kaikki kilpailut mukaanlukien PSG:n voittoputki on kuuden ottelun mittainen.

Verrattin (nivunen) pelikunto on kysymysmerkki, mutta Yohan Cabaye on täydellinen korvaaja. Cavani ei ole aivan täydessä ottelukunnossa, mutta hän viihtyy kentällä St. Etienneä vastaan. Cavani on osunut Les Vertsin verkkoon kahdesti kahdessa viime kohtaamisessa. Toisaalta Ibrahimovicilla ei oikein suju St. Etienneä vastaan. Ruotsalainen haluaa korjata asian sunnuntaina.

St. Etiennelle vierasvoitto PSG:stä olisi uskomaton suoritus. Joukkue pelaa hienoa kautta ja on sarjassa neljäntenä.

Viime viikonloppuna St. Etienne hävisi Lorientin vieraana 0-1 kehnon esityksen jälkeen. Joukkue osaa kuitenkin pelata PSG:tä vastaan. Ryhmä tietää, miten PSG:n saa turhautumaan. St. Etiennen vastaiskut ovat tehokkaita. Aiemmin St. Etienne on kuitenkin päässyt kohtaamaan PSG:n ilman mitään hävittävää, aivan kuin marraskuun 2012 kohtaamisessa. Nyt Les Vertsillä on paljonkin hävittävää. Kilpailu kolmospaikasta Lillen kanssa käy kuumana, ja pelissä on paikka ensi kauden Mestarien liigaan. Sen nappaaminen olisi loistava saavutus, mutta Lorient-tappion myötä St. Etienne on neljä pistettä Lilleä perässä.

Tappio sunnuntaina voisi venyttää eron seitsemään pisteeseen. Joukkueen on siis saatava tulos, ja sillä on paineet niskassaan. En usko, että St. Etienne pystyy toistamaan vuoden 2012 temppunsa. Se tekee PSG:n elämästä vaikeaa, mutta sarjakärki pitää pintansa.

Ibrahimovic on suosikki avausmaalin tekijäksi kertoimella 3,33. Pelivihjeeni on alle 1,5 maalia kertoimella 4,10. Myös PSG:n voitto nollapelillä (2,12) on kiinnostava vaihtoehto.

Tulosveikkaus: 1-0 (6,00)

Lyö vetoa Ranskan liigasta ja katso ottelut suorana täällä!