Ligue 1: PSG sisuuntunut Chelsea-tappiosta


Lyon 4.50, tasapeli 3.55, Paris Saint-Germain 1.80

 

PSG:n Mestarien liiga -taival päättyi viime kauden tapaan puolivälieriin. Pariisilaisten tiistai-ilta Chelsean vieraana oli vaikea. Peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa. PSG ei saanut omaa peliään käyntiin ja putosi kilpailusta. Se oli valtava isku seuralle.

Nyt keskittyminen on suunnattava loppukauden tavoitteisiin: liigamestaruuteen (joka voi varmistua jo voitolla Lyonista) ja Liigacupin voittoon. Jälkimmäisen kilpailun finaalissa PSG kohtaa juuri Lyonin ensi viikonloppuna Stade de Francella.

Tänään PSG:ltä puuttuu Zlatan Ibrahimovic. Tiistaina nähtiin, kuinka kova isku hänen poissaolonsa on. Ilman häntä PSG ei ole läheskään samantasoinen joukkue, vaikka korvaaja onkin nimekäs Edinson Cavani.

Lyonin Stade Gerland on PSG:lle vaikea paikka. Vain yksi kahdeksasta edellisestä visiitistä on päättynyt pariisilaisvoittoon. PSG:n etu on kuitenkin se, että Lyon pelasi torstaina Eurooppa-liigaa Juventuksen vieraana, joten isännillä on kaksi päivää vähemmän palautumisaikaa.

PSG:lle on erittäin tärkeää toipua nopeasti europutoamisesta. Chelsea-ottelu katkaisi joukkueen 11 ottelun voittoputken kaikki kilpailut mukaanlukien. Ranskan liigassa PSG on ollut omilla lakeuksillaan lähes koko kauden, mutta tämä ottelu on kova testi. Lyon tulee haastamaan PSG:n tiukasti. PSG-luotsi Laurent Blanc tuskin tekee merkittäviä kokoonpanomuutoksia, mutta valmentaja on paineiden ja tarkkailun alla. Hän teki taktisia virheitä Stamford Bridgellä.

Toisaalta Lyon on jäänyt jo yhdeksän pisteen päähän Lillestä eikä enää kilpaile sarjan kolmossijasta. Joukkue haluaa kuitenkin ohittaa arkkivihollisensa St. Etiennen, joka on vain neljä pistettä edellä.

Lyonin pelaajat yllättävät jatkuvalla syötöllä. Lukuisista poissaoloista (Clement Grenier, Yoann Gourcuff, Guieda Fofana, Anthony Lopes) huolimatta joukkue pelaa hyvin sekä Euroopassa että kotiliigassa. Viime aikoina väsymys on kuitenkin nostanut päätään, ja Lyon on hävinnyt kaksi neljästä edellisestä liigaottelustaan (Monacolle ja St. Etiennelle).

Guingampin ja Valenciennesin Lyon toki voitto, mutta kärkijoukkueita vastaan Remi Garden suojateilla on toistuvasti vaikeaa. Syy piilee Lyonin hyökkäävässä pelitavassa. Kaava toistunee huomennakin. Lyon laittaa kaiken peliin, mutta se ei riitä, ja PSG vie maalirikkaan ottelun.

Cavani on suosikki avausmaalin tekijäksi (3,80). Ykkösvihjeeni on yli 3,5 maalia (3,35).

Tulosveikkaus: 2-3 (28,00)