Ligue 1: Väsynyt Monaco kompuroi Sochaux'n vieraana


Ligue 1 palaa ohjelmistoon kahden viikon tauon jälkeen. Taistelua kärkipaikasta käydään yhä Monacon ja Paris Saint-Germainin välillä.


Sochaux-Monaco

Monaco aloitti kierroksen sarjan kärjessä, mutta tämä ottelu on varsin hankala - eikä vain siksi, että Monacon kuudesta viime visiitistä Stade Bonalille viisi on päättynyt tappioon.


Sochaux'n peräsimessä on nimittäin uusi valmentaja. Lisäksi Monacoa rasittaa se, että iso osa sen pelaajista oli maajoukkueidensa mukana sarjatauolla.


Radamel Falcao ja James Rodriguez pelasivat loistavasti Kolumbian paidassa, mutta matkustamisineen energiaa kului roppakaupalla. Myös Joao Moutinho, Geoffrey Kondogbia ja Eric Abidal pelasivat paljon. Jeremy Toulalanin paluu on positiivinen asia, mutta Monacon viime aikojen esitykset ovat olleet huolestuttavia. Ennen taukoa joukkue jäi tasapeliin Reimsin vieraana ja tarvitsi onnea kotivoitossaan St. Etiennestä.


Real Madrid -presidentti Florentino Perezin kommentit ovat häirinneet otteluun valmistautumista. Perez sanoi, että Falcao haluaa siirtyä Santiago Bernabeulle ja että hän yrittää hankkia hyökkääjän ensi kesänä. Lausunnot vaikuttavat varmasti Falcaoon, joka on jäänyt maaleitta kahdessa edellisessä liigaottelussa.


Sochaux'n riveissä on uutta optimismia Hervé Renardin tultua joukkueen päävalmentajaksi. Renard veti joukkueelle ensimmäiset harjoitukset maanantaina, ja pelaajat saivat heti tehdä hartiavoimin töitä.


Sochaux on voittanut 13 edellisestä liigaottelustaan vain yhden. Joukkue on myös päästänyt eniten maaleja liigassa tällä kaudella. Uusi valmentaja saa kuitenkin aina pelaajat sitoutumaan ja motivoitumaan. Niin myös Sochaux'n tapauksessa Monacon tähtiä vastaan. Yllätysvoitto olisi täydellinen startti Renardin valmennuskaudelle.


Kertoimet suosivat Monacoa, jonka voittokerroin on 1,40. Tasapeli antaa kertoimen 4,25 ja kotivoitto kertoimen 8,50. Falcao on suosikki avausmaalin tekijäksi kertoimella 3,75.


Paras veto: Monaco ei tee maalia, 6,00


Tulosveikkaus: 1-0 (17,00)


Lyon-Bordeaux

Tässä ottelussa kohtaavat nuoren Ligue 1 -akuden suurimmat pettymykset.


Lyon lähti kierrokselle sijalta 14, Bordeaux pykälää alempaa. Kumpikin tavoittelee sijoitusta viiden parhaan joukossa, joten tavoitteisiin on matkaa aika tavalla. Nämä kaksi suurta ja perinteistä ranskalaisseuraa ovat voittaneet yhteensä 10 maan mestaruutta.


Bordeaux juhli Ranskan cupin voittoa viime kaudella, mutta on nyt kriisissä. Lyon on voittanut 11 edellisestä kilpailuottelustaan vain yhden. Ryhmässä on paljon loukkaantumisia ja pukuhuoneessa jännitteitä. Samuel Umiti ja Maxime Gonalons ottivat yhteen viime viikolla. Viikkoa aiemmin Gueida Fofanan ja Miguel Lopesin perheet riitelivät katsomossa. Joukkue on menettänyt paljon itseluottamusta ja yhteishenkeä.


Lyon pärjää perinteisesti hyvin Bordeaux'ta vastaan (11 voittoa ja vain kolme tappiota 20 viime kohtaamiseen), mutta tällä hetkellä Lyon on kateissa eikä osaa voittaa jalkapallo-otteluita. Joukkue luottaa siihen, että sen avainpelaajat (Clement Grenier, Gonalons tai Bafetimbi Gomis) nostavat Lyonin suosta. Hyvä uutinen Lyonin kannalta on se, että Bordeaux'lla menee ehkä vieläkin huonommin.


Bordeaux on Lyonin tavoin ollut surullinen ilmestys liigassa ja europeleissä. Merkittävä ero Lyoniin on kuitenkin se, että Bordeaux'lla ei tunnu olevan keinoja kääntää kelkkaa. Joukkue ei osoita luonnetta, lahjakkuutta tai identiteettiä. Valmentaja Francis Gillot on lähellä erota, joten asiat voivat muuttua vielä huonommiksi.


Bordeaux tarvitsisi ottelusta hyvän tuloksen, mutta voitoton vierasputki on jo 11 ottelun mittainen. Se on seuran pisin kurjuusputki vieraskentillä 18 vuoteen. Vain Cheikh Diabatén voi odottaa kiusaavan Lyonin puolustusta. Joukkueiden huono tilanne huomioiden pidän tasapeliä hyvin mahdollisena.


Lyon on ottelun ennakkosuosikki kertoimella 2,10. Tasapelikerroin on 3,20, vierasvoitto antaa rahat takaisin 3,55-kertaisesti. Bafetimbi Gomis on suosikki avausmaalin tekijäksi kertoimella 6,00.


Paras veto: Bordeaux'n Cheikh Diabate tekee päällä maalin, 9,00


Tulosveikkaus: 1-1 (6,50)


Lyö vetoa Ligue 1:stä ja katso ottelut suorana täällä!