Liigacup-finaali: miksi Harry Kane on niin tärkeä Tottenhamille


Harry Kane pelaa sensaatiomaista kautta. Hän on tehnyt 24 maalia ja syöttänyt viisi osumaa. Kane on siis tehnyt joka kolmannen Tottenhamin maalin ja kehittynyt Spursin avainpelaajaksi. Tasaiseen tahtiin ottelusta toiseen osuva 21-vuotias kantaa harteillaan Tottenhamin pokaalihaaveita.

Uudenvuodenpäivänä Chelseaa vastaan Kane todisti, että hän pystyy paitsi pelaamaan Valioliigan parhaimmistoa vastaan, myös loistamaan huippuotteluissa.

Kane mursi liigan parhaan puolustuksen ja kahden kokeneen maajoukkuepelaajan, John Terryn ja Gary Cahillin, muodostaman toppariparin. Kane iski kaksi maalia, juoksi vastustajat puhki energisellä esityksellään ja kiusasi puolustajia myös voimaominaisuuksillaan.

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-CHELSEA : News Photo

Nyt Kane ja Chelsea kohtaavat toistamiseen, ja Tottenhamin leirissä toivotaan samanlaista lopputulosta.

On selvää, että Chelsea kiinnittää nyt enemmän huomiota Kaneen kuin edellisessä kohtaamisessa. Kane on jo paljon tunnetumpi pelaaja, joten Jose Mourinho tiimeineen analysoi varmasti Kanen pelityylin puhki.

Toisaalta myös Kane ja kumppanit tietävät tämän. Spurs pyrkii omalla pelillään tekemään Kanesta entistä vaikeamman pideltävän.

Kane on Wembleyllä kovien paineiden alla. Näin kuumassa vireessä oleva hyökkääjä kuitenkin onnistuu jollain tavalla löytämään tilaa, jota muiden silmissä ei ollut olemassakaan. Kane tulee varmasti saamaan maalintekopaikkoja, kyse on vain viimeistelyn onnistumisesta.

Kane ei toki pysty tekemään kaikkea itse. Hän tarvitsee apuja keskikentän luovilta pelaajilta. Tarjoilua odotetaan Nacer ChadliltaErik Lamelalta ja etenkin Christian Erikseniltä. Juuri tämän kolmikon Chelsea pyrkii pysäyttämään, mutta ilman Nemanja Maticia siinä onnistuminen on vaikeaa.

Jos Eriksen, Lamela ja Chadli saavat tilaa pelata omaa peliään, kaikki sataa Kanen ja koko Tottenhamin laariin. Ellei Chelsea saa Kanen takana pelaavaa kolmikkoa kuriin, Spurs nousee voittajasuosikiksi.

Englantilaishyökkääjän ympräillä on kuitenkin yhä pari kysymysmerkkiä, vaikka hän onkin ollut läpi kauden erinomainen kaikissa kilpailuissa kaikentasoisia joukkueita vastaan. Liigacupin finaali on Kanelle loistava tilaisuus todistaa jälleen kykynsä: tarjolla on finaali kansallistadionilla ja mahdollisuus voittaa Spursin ensimmäinen pokaali seitsemään vuoteen.

Lyö vetoa Liigacupin finaalista täällä!