Manchester United viimeistelee AIK:ta vastaan


AIK kohtaa tiistai-iltana suurseura Manchester Unitedin, mutta suurimmat puheenaiheet ovat huonosti vetänyt lipunmyynti ja Wayne Rooneyn poissaolo.

Harjoitusottelua voisikin kutsua lähinnä näytösotteluksi, sillä kentän ulkopuoliset asiat vievät suurimman huomion.

Ennakkotietojen mukaan toistaiseksi vain puolet saatavilla olleesta 50 000 lipusta on myyty. Manchester United järjestää ottelun yhdessä Friends Arenan kanssa. Se selittää lipputilannetta ympäröineen informaation vähyyden sekä lipunhintojen tiimoilta käydyn keskustelun.

Myös Wayne Rooney on vienyt otsikoita, sillä brittimedian mukaan hyökkääjän ja muun joukkueen välillä on varsin iso kuilu. Monet, etenkin Ryan Giggsin ja Rio Ferdinandin kaltaiset veteraanit, väittävät Rooneyn aliarvioivan manageri David Moyesin tapoja valmistautua kauteen, jos lehtitietoihin on uskominen. Siksi pelaajat ovat vaatineet, että Rooney jätetään kotiin. Tämä olisi huhujen mukaan todellinen syy Rooneyn poisjäännille. Unitedin virallinen selitys Rooneyn poissaololle on loukkaantuminen.

On vaikea sanoa, kuinka suuri osa lehtitiedoista pitää paikkansa. Chelsea-huhujen pyöriessä on alati selvempää, että Rooneyn lähtöhalukkuus kasvaa.

Länsinaapurissa on keskusteltu myös siitä, kuinka järkevää AIK:n on pelata tällainen ottelu keskellä omaa kauttaan. Asetelma ei kenties ole otollinen, mutta ottelu tarjoaa ruotsalaisille mahdollisuuden nähdä maailmantähtiä kotikonnuillaan. Lisäksi AIK saa yhden ottelun ajaksi paljon kovemman haasteen kuin mitä Allsvenskan pystyy tarjoamaan.

United on odotetusti selkeä ennakkosuosikki kertoimella 1,25. Joukkueen mukana Solnaan matkustavat seuraavat pelaajat:
Anders Lindegaard, Ben Amos, Rafael, Jonny Evans, Nemanja Vidic, Chris Smalling, Phil Jones, Patrice Evra, Nani, Wilfried Zaha, Michael Carrick, Anderson, Robin van Persie, Ryan Giggs, Angelo Henriquez, Shinji Kagawa, Bebe ja Danny Welbeck. Ilman Rooneyakin AIK:n iltapuhteesta tulee äärimmäisen vaikea.

AIK:lla on kotiliigassaan menossa hyvä jakso, sillä tukholmalaiset ovat kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Tiistaina juuri kukaan ei uskalla odottaa isänniltä voittoa, mutta AIK pystynee osaltaan tarjoamaan viihdyttävän ottelun.

Kertoimet: AIK – Manchester United

1. 8,50
X. 5,25
2. 1,25

Lyö vetoa harjoitusotteluista täällä!