Mestarien liiga: Arsenal selkä seinää vasten, Madridissa tasaista


Mestarien liigassa ratkaistaan tiistaina kaksi paikkaa puolivälieriin. Monaco ja Bayer Leverkusen lähtevät johtoasemista otteluihinsa, mutta etenkin Bayer Leverkusen saattaa joutua tekemään kovan työn Atletico Madridia vastaan.

Arsenal-manageri Arsene Wenger palaa pitkän tauon jälkeen Monacoon kohtaamaan ex-seuransa. Otteluparin ennakkosuosikki Arsenal on kurjassa tilanteessa, sillä Monaco vastasi ensimmäisten osaotteluiden suurimmasta yllätyksestä hakemalla Lontoosta 3-1-voiton. Jo kahden maalin tappioasema itsessään on Arsenalille haastava paikka, mutta vielä vaikeammaksi Tykkimiesten tilanteen tekee se, että Monacon kolme osumaa olivat vierasmaaleja. 2-0-voitto ei Arsenalille riitä, 3-1-voittokin veisi vain jatkoajalle.

On siis päivänselvä asia, että Arsenal tulee panostamaan vahvasti hyökkäyspeliin. Sillä ei ole enää muuta vaihtoehtoa. Viime aikoina Wenger on ajoittain vieraskentillä tinkinyt kauniin jalkapallon ideologiastaan ja panostanut puolustuspeliin, mutta tiistaina ruhtinaskunnassa se ei ole vaihtoehto.

Urakkaa ei helpota se, että Monacon puolustus on viime aikoina ollut todella pitävä. 12:ssa edellisessä kotiottelussaan Monaco on päästänyt vain yhden maalin. Helposti Monacon puolustus ei aukea tiistainakaan, sillä kotijoukkue voi rauhassa keskittyä vaalimaan johtoaan. Keskikentän pohjapelaajien Jérémy Toulalanin ja Geoffrey Kondogbian pelaaminen on tosin epävarmaa. Kaksikon poissaolot sekottaisivat hieman kotijoukkueen pakkaa.

Ottelun lähtöasetelmien ja Arsenalin tulivoiman perusteella on oletettavaa, että kotijoukkueen verkko heiluu. Samalla João Moutinhon ja Dimitar Berbatovin kaltaiset tähdet saavat kuitenkin omat tilaisuutensa Monacon vastaiskuissa. Todennäköisesti Arsenal voittaa toisen osaottelun (kerroin 2,28), mutta lontoolaisten jatkoonmeno vaatisi jo todellista spektaakkelia Monacon illassa.

Madridissa Atletico Madrid isännöi Bayer Leverkusenia. Kaksi viikkoa sitten Saksassa Bayer otti 1-0-kotivoiton, joka jätti kuitenkin lähes kaiken avoimeksi toiseen osaotteluun. Ottelupari on monella tavalla mielenkiintoinen, sillä esimerkiksi ESPNFC:n tilastoanalyysin perusteella tämän otteluparin voittaja on hyvä ehdokas menemään yllättävänkin pitkälle Mestarien liigassa.

Tiistain ottelun avainlähtökohta on Atleticon kotivire. Mestarien liigan lohkovaiheessa punavalkoiset voittivat kolme kotiotteluaan yhteismaalierolla 10-0. Kaikki kilpailut mukaanlukien Atletico on hävinnyt tällä kaudella vain kaksi kotiottelua, niistäkin toisen Barcelonalle Espanjan cupissa. Kolmessa edellisessä liigaottelussaan Rojiblancos on tosin jäänyt tasapeliin, joten parhaassa mahdollisessa iskussa Atletico ei ole ollut.

Bayer Leverkusen on sekin kovassa iskussa, sillä lääketehtaan ylpeys on viiden ottelun voittoputkessa, jonka aikana joukkue ei ole päästänyt maaliakaan. Saksalaisten puolustuspeli tulee olemaan merkittävässä asemassa tänäänkin, sillä tappioasemassa olevan Atleticon käskyttäjä Diego Simeone saattaa valita hyökkäysvoimaisen avauskokoonpanon. Bayer-valmentaja Roger Schmidtin mukaan tärkeä keskikenttäpelaaja Lars Bender on pelikunnossa. Atletico joutuu otteluun ilman Diego Godinia ja Tiagoa. Kumpikin on pelikiellossa.

Atletico on kotiottelussaan suosikki, mutta todennäköisesti maalit tulevat olemaan tiukassa. Uusi 1-0-kotivoitto ja otteluparin venyminen jatko-otteluun ei yllättäisi.

Lyö vetoa Mestarien liigasta täällä!