Mestarien liiga: Realilla kaikki paineet Madridin derbyssä


Atletico Madrid selvitti vaikean ensimmäisen osaottelun naapuriaan Real Madridia vastaan takaiskuitta ja pääsee hyvistä asetelmista keskiviikon toiseen osaotteluun. Atletico on ollut Realille todellinen peikko, ja Diego Simeonen suojatit pääsevät Santiago Bernabeulle haastajan asemista.

Asetelma

Maalittomaan tasapeliin päättynyt ensimmäinen osaottelu jätti kaiken ratkaistavaksi toiseen osaotteluun. Kaikki paineet ovat Real Madridilla. Los Blancosin on tavoiteltava voittoa kaikissa kilpailuissa, joihin se ottaa osaa, ja pokaaleja saisi mieluiten tulla kaudessa useampikin. Putoaminen Mestarien liigasta puolivälierävaiheessa olisi Realin mittapuulla kiistaton pettymys.

Atletico-leirissä derbytappio naapurille ottaisi toki koville, mutta punavalkoisten paineet ovat aivan eri luokkaa kuin naapurilla. Atletico voi myös ammentaa itseluottamusta siitä, että joukkue on onnistunut tekemään itsestään Realille todellisen peikon. Tämän kauden seitsemästä keskinäisestä yhteenotosta Real ei ole voittanut ainuttakaan.

Viikko sitten Atletico sai tosin kiittää tappiottoman derbyputkensa venymisestä myös onneaan sekä maalivahti Jan Oblakia. Atletico oli ensimmäisellä puoliajalla selvästi alakynnessä, ja Oblak piti parilla huipputorjunnalla Rojiblancosin leikissä mukana.

Keskiviikkona Atletico voi kaikesta huolimatta lähteä otteluun luottavaisena. Simeonen joukkue hallitsee Realia vastaan pelaamisen metkut, ja kaikki paineetkin ovat valkopaidoilla. Kaiken lisäksi Realin kokoonpanotilanne on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Kokoonpanot

Atleticon merkittävin varma poissaolija on pelikieltoaan sovittava keskikenttäpelaaja Mario Suarez. Todennäköisin Suarezin korvaaja on Tiago. Avausottelussa kovia iskuja vastaanottanut Mario Mandzukic oli sivussa viikonlopun Deportivo La Coruña -ottelusta, mutta tärkeän hyökkääjän uskotaan olevan mukana Bernabeulla. Atletico kierrätti muutenkin miehistöään viikonloppuna, jotta luottoratsut pääsevät levänneinä Real-otteluun.

Real Madridin sairastuvalla tilanne on huomattavasti tukalampi, sillä viikonlopun Malaga-voitto kävi kalliiksi. Pelätystä BBC-hyökkäyskolmikosta Gareth Balella ja Karim Benzemalla ei ole asiaa kentälle. Tilastojen perusteella Los Blancos on nyt todella vahvasti Cristiano Ronaldon tehojen varassa. Lusitaani on tehnyt tällä kaudella kaikki kilpailut mukaanlukien enemmän maaleja (50) kuin koko muu Realin tämäniltainen joukkue. Realin yhdeksässä Mestarien liigan ottelussa BBC-kolmikko on iskenyt valkopaitojen 21 maalista 16.

Todella merkittävä menetys on myös keskikentältä puuttuva Luka Modric. Lisäksi Marcelo on pelikiellossa. Realin odotetaan pelaavan 4-4-2-järjestelmällä, jossa Javier Hernandez pelaa Ronaldon parina piikissä.

Realin päävalmentaja Carlo Ancelotti totesi lehdistötilaisuudessaan, että loukkaantumisia on turha miettiä, ja loukkaantuneiden sijaan on keskityttävä niihin pelaajiin, jotka pystyvät pelaamaan. Ancelottin lausunto oli monessakin mielessä oikeansuuntainen; Marca-lehti huomautti, että Realin oletettu avauskokoonpano on kaikesta huolimatta 170 miljoonaa euroa arvokkaampi kuin Atleticon todennäköinen yksitoistikko.

Meni otteluparista jatkoon kumpi tahansa, on jopa todennäköistä, että välierien ensimmäiseen osaotteluun on luvassa pelikieltoja. Peräti kahdeksan pelaajan korttitili on yhtä varoitusta vaille täynnä, ja kuumissa Madridin derbyissä korttia nostellaan usein. Realin pelaajista korttiuhka on Toni Kroosilla, Fabio Coentrãolla ja Sergio Ramosilla. Atleticon puolelta Fernando TorresCristian AnsaldiGabiJesus Gamez ja Raul Garcia ovat tiketin päässä pelikiellosta.

Yhteenveto

Atletico on mestari puolustamaan Realin vahvuudet pois. Viime viikon kohtaamisen ensimmäinen puoliaika teki todennäköisesti tehtävänsä. Realille tuskin enää siunaantuu ensimmäisen osaottelun kaltaisia huippupaikkoja jonoksi asti.

Ancelotti totesi, ettei hänen suojateillaan ole kiirettä maalintekoon, ja sama pätee todennäköisesti Atleticoon. Odotettavissa on tunteikas ja intensiivinen ottelu, mutta maalimäärä jäänee pieneksi. Real Madridin varsinaisen peliajan voittokerroin on 1,95, mutta hyvistä lähtökohdista otteluun pääsevän Atleticon yllätysmahdollisuudet ovat taas kerran hyvät.

Lyö vetoa ottelusta täällä!