Mestarien liiga: Schalke haastaa Realin viime kautta tiukemmin


Mestarien liigan pudotuspelit jatkuvat keskiviikkona kahdella ottelulla. Suuremman huomion vie Schalken ja Real Madridin kohtaaminen Saksassa. Viime vuoden pudotuspelikohtaamisessa Real ei antanut Schalkelle pieniäkään mahdollisuuksia, nyt Schalken odotetaan ainakin haastavan vastustajansa. Sveitsissä kohtaavat FC Basel ja Porto.

Vaisukin Real Madrid suosikkina Gelsenkircheniin

Illan varsinaiseen raskassarjalaisten kohtaamiseen on vain yksi suosikki. Real Madridin kerroin Schalkea vastaan on vieraskentälläkin vain 1,44.

Real Madrid ei kuitenkaan ole ollut vakuuttavimmillaan viime otteluissaan, vaikka se onkin hävinnyt lähiaikojen peleistään vain yhden, derbyn Atletico Madridille. Esitys 0-4-tappiossa Atleticolle oli kuitenkin nöyryyttävä, eikä Los Blancos häikäissyt myöskään lauantain liigapelissään, vaikka Deportivo La Coruña toki kaatuikin 2-0.

Madridistoja huolestuttaa erityisesti supertähti Cristiano Ronaldon vire. Kahdeksassa viime ottelussaan "CR7" on tehnyt vain neljä maalia, ja kolmessa viime ottelussa portugalilainen on jäänyt kokonaan ilman osumia. Ronaldon mittapuulla voidaan jo puhua alavireestä. Ei liene sattumaa, että Ronaldon etsiessä itseään myös joukkueen peliesitykset ovat heikentyneet.

Real Madridin tilannetta eivät auta Sergio Ramosin, Fabio CoentrãonSami KhediranLuka Modricin ja James Rodriguezin poissaolot. Myös puolustaja Pepe saattaa olla sivussa. Kun vielä hyökkääjä Karim Benzemakin on kärsinyt flunssasta, valmentaja Carlo Ancelottilla on melkoinen palapeli edessään. Real on joka tapauksessa ottelun ennakkosuosikki, mutta kukaan tuskin odottaa toisintoa viime vuodesta, jolloin valkopaidat murskasivat Schalken vieraskentällä 6-1.

-En ole huolissani. Motivaatiomme on kova, kuten se on liigassakin. Mehän johdamme sarjaa! Atletico-ottelun kaltaisen tuloksen jälkeen kelkka on vain käännettävä mahdollisimman nopeasti, Ancelotti analysoi Schalke-ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

-Ronaldo vaikutti olevan hyvässä kunnossa Deportivoa vastaan, vaikka hän ei olekaan tehnyt maalia vähään aikaan.

Teoriassa Real Madridin hapuilu antaa Schalkelle hyvän iskumahdollisuuden, mutta myös Kuninkaansinisillä on omat huolensa. Julian DraxlerRalf FahrmannJefferson FarfanSead KolasinacLeon Goretzka ja Chinedu Obasi ovat loukkaantumisten takia sivussa. Fabian Gieferin ja Sidney Samin pelaaminen on epävarmaa.

Bundesliigassa pelikieltoa sovittava hyökkääjä Klaas-Jan Huntelaar on käytettävissä, mutta parin viikon pelitauon jälkeen hollantilainen tuskin on terävimmillään. Schalken maalilla aloittaa 19-vuotias kolmosmaalivahti Timon Wellenreuther, joka tekee Mestarien liiga -debyyttinsä kovassa paikassa.

Omista vaikeuksistaan huolimatta Real Madrid lähtee siis otteluun suosikkina. Harva uskaltaa odottaa viime kauden kaltaisia murskajaisia, mutta jo Los Blancosin rutiini voi riittää parin maalin vierasvoittoon.

Sveitsissä vähämaalista?

FC Baselin ja Porton kohtaaminen ei ole tämän pudotuspelikierroksen mediaseksikkäin ottelupari, mutta ihan kepeästi kumpaankaan joukkueeseen tuskin kannattaa suhtautua.

Chelsean ja Real Madridin lisäksi vain Porto selvisi kilpailun lohkovaiheesta ilman tappioita. Kuudessa pelissään lusitaanit iskivät 19 osumaa. Hyökkääjä Jackson Martinez (12 maalia 13 viime ottelussa) on tulikuuma.

Basel puolestaan raivasi tiensä jatkoon jättämällä taakseen Liverpoolin ja Ludogoretsin. Real Madridia lukuunottamatta lohko ei ollut alkulohkoista kaikkein kovatasoisin, mutta kotivoitto ja vierastasapeli Liverpoolia vastaan kertovat omaa kieltään sveitsiläisten iskukyvystä - olkoonkin, että Liverpool oli syyskaudella kaukana parhaastaan.

Porto on joukkueista materiaaliltaan vahvempi, ja Serey Dien tammikuinen lähtö Baselista rokotti sveitsiläisiä entisestään. Yksittäisessä ottelussa Basel voi silti etenkin kotikentällään yllättää. Se on nähty lähivuosina useampaan otteeseen.

Basel-leirissä todennäköisesti tiedostetaan, että paras mahdollisuus Porton horjuttamiseen on keskiviikkona kotikentällä. Porto-käskyttäjä Julen Lopetegui on luvannut, että vierasjoukkue lähtee ensimmäiseenkin osaotteluun voitto mielessään, mutta todennäköisesti Porto panostaa St. Jakob-Parkilla ennen kaikkea puolustuspeliin ja antaa aloitteen Baselille. Ensimmäinen osaottelu haiskahtaakin ennakkoon vähämaaliselta tapahtumalta. Lopulliset ratkaisut nähdään kahden viikon kuluttua Portugalissa.

Lyö vetoa Mestarien liigasta täällä!