Mestarien liiga: Tasapelikin Juventukselle hyvä tulos Kreikassa


Olympiakos isännöi keskiviikkona Juventusta Mestarien liigan A-lohkossa. Juventus on ottelun ennakkosuosikki, mutta kreikkalaisjoukkueen kuumassa kotiluolassa ei ole helppo vierailla.

Kokoonpanot

Olympiakosilla ei ole loukkaantumishuolia, joten joukkue pääsee kohtaamaan Juventuksen parhaalla miehistöllään. Konstantinos Mitroglou aloittaa kärjessä, Ibrahim Afellay ja Pajtim Kasami laidoilla.

Myöskään Juventuksen avauskokoonpanossa ei ole loukkaantumishuolia. Kysymysmerkkejä on kaksi: pelaako keskustassa Claudio Marchisio vai Andrea Pirlo, ja valitaanko kärkeen Alvaro Morata vai Fernando LlorenteCarlos Tevez aloittaa varmasti toisena hyökkääjänä.

Vire

Olympiakosilla on allaan 3-2-vierasvoitto Ergotelisista Kreikan liigassa. Sarjataulukossa Olympiakos on kolme pistettä jäljessä sarjakärki PAOKia. Mestarien liigan Olympiakos aloitti 3-2-kotivoitolla Atletico Madridista, mutta toisessa ottelussaan se kärsi 0-2-tappion Malmölle vieraskentällä.

Juventus jäi Serie A:ssa 1-1-tasapeliin Sassuoloa vastaan. Joukkueen keskittyminen saattoi jo olla osittain Mestarien liigassa. Lisäksi maaotteluiden aiheuttamalla väsymyksellä oli kenties vaikutusta. Mestarien liigassa Juventus voitti ensin kotonaan Malmön Tevezin maaleilla 2-0 ja hävisi sitten vieraskentällä Atleticolle 0-1. Torinolaisten esitys Madridissa oli huono.

Valmentajien kommentit:

Michel (Olympiakos): "Kotiyleisön tuki on tärkeää, mutta haluan, että ottelun jälkeen puhutaan myös meidän joukkueestamme, eikä vain faneista."

Massimiliano Allegri (Juventus): "Ottelu ei ole ratkaiseva, mutta tärkeä se on. Tänään on pystyttävä luomaan pohja sille, että saavutamme lohkosta jatkopaikan."

Avainpelaajat

Michel toivoo Mitrogloun pääsevän vauhtiin hyökkäyksessä. Kreikan maajoukkuekärki ei ole vielä päässyt omalle tasolleen Olympiakosissa, mutta juuri tämänkaltaisissa otteluissa piilee Mitrogloun suuri mahdollisuus.

Juventus pyrkii saamaan ottelun haltuunsa keskikentällä. Paul Pogballa ja Marchisiolla/Pirlolla on tärkeä rooli sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Sassuolo-ottelusta sivussa ollut Arturo Vidal on myös käytettävissä.

Yhteenveto

Ottelu on kummallekin joukkueelle tärkeä. Juventukselle tasapelikin olisi kuitenkin kohtalainen tulos, sillä kahden viikon kuluttua joukkueet kohtaavat Italiassa. Juventuksen kolmessa viime ottelussa on tehty alle 2,5 maalia, mutta tänään under-kerroin on vain 1,57. Kiinnostavampi peli-idea on ensimmäisen puoliajan päättyminen maalittomana Juventuksen tämän kauden aiempien europelien tapaan. Kerroin on 2,55.

Lyö vetoa ottelusta täällä!