Mihin suuntaa Cesc Fabregas?


Jalkapallomaailman tunnetuimmat salaisuudet, osa 231: Manchester United tarvitsee keskikenttäpelaajan. On itse asiassa hämmästyttävää, että sellaisen hankkimiseen on mennyt niin paljon aikaa, sillä Red Devilsin ryhmässä on keskustaan niin vähän vaihtoehtoja. Michael Carrickia lukuunottamatta kaikilla on ongelmansa: Darren Fletcher taistelee sairautta vastaan, Ryan Giggs taistelee ikää vastaan, Anderson taistelee omaa nälkäänsä vastaan ja Tom Cleverley taistelee sitä fastaan, ettei hän ole tarpeeksi hyvä jalkapalloilija ollakseen maailman huippuseuran avauskokoonpanon keskikenttäpelaaja. Ja se pirun Paul Scholes meni vielä lopettamaan. Kiitos Paul. Loistava ajoitus.

Kaiken tämän takia Sir Alex Ferguson joutui improvisoimaan viime kaudella ja peluuttamaan puolustajia (Phil Jones) sekä hyökkääjiä (Wayne Rooney) keskikentän keskustassa. Se ei käy. Siksi Unitedin olisikin ollut tärkeää saada riveihinsä Thiago Alcantara, joka valitsi kuitenkin Bayern Münchenin. Baijerilaisillahan olikin ennestään riveissään vain noin 23 keskikenttäpelaajaa.

Manchester United tarvitsee siis edelleen keskikenttäpelaajan. David Moyes näyttää nyt tavoittelevan ensisijaisesti toista Barcelona-pelaajaa, eli Cesc Fabregasia. United teki pelaajasta maanantaina noin 25 miljoonan punnan tarjouksen. Kerroin Fabregasin siirrolle Unitediin on 2,25. Tässä saattaakin olla tekeillä yksi kesän suurista siirtosaagoista. Fabregasin hyökkäystaidot voisivat täydentää Carrickin pelityyliä hienosti. Myös yhteispeli Robin van Persien kanssa voisi toimia upeasti.

United tuskin kuitenkaan jää ainoaksi Fabregasin kosijaksi. Arsenalilla (6,00) on takanaan yhteistä taivalta katalaanin kanssa. Jos joihinkin väitteisiin on uskominen, Gunners saattaa myös olla sopinut Barcelonan kanssa etuosto-oikeudesta. Keskikenttäpelaajan hankinta ei välttämättä ole Arsene Wengerin pääprioriteetti tällä hetkellä, mutta joskus vaaleanpunaiset silmälasit ovat tärkeämmät kuin todelliset tarpeet.

Myös Paris Saint-Germainilla (25,00) ja Monacolla (40,00) voisi olla käyttöä keskikenttäpelaajalle, ja kummaltkaan seuralta ei ainakaan raha lopu kesken. Fabregas kuitenkaan tuskin haluaa vaihtaa La Ligan Ranskan liigaan tässä vaiheessa uraansa. Sama pätee Antshi Mahatshkalaan (50,00).

Myös muut Valioliiga-seurat saattavat ilmestyä jahtiin. On tosin aiheellista kysyä, tarvitseeko Manchester City (30,00), Chelsea (50,00) tai Tottenham (50,00) todella uutta huippupelaajaa keskikentän keskustaan. (Tähän pakollinen Gareth Barry -vitsi).

Realistisesti ajateltuna Fabregas pelaa kuitenkin todennäköisemmin Barcelonassa (1,25) kuin missään edellämainitussa seurassa. Barca käänsi aikanaan kaikki kivet saadakseen oman kasvattinsa takaisin Arsenalista, eikä seura todellakaan haluaisi luopua kahdesta keskikenttäpelaajasta samassa siirtoikkunassa. Fabregas itse on viihtynyt varsin hyvin Camp Noulla. Viime kauden 11 maalia ja 11 maalisyöttöä ovat hyvä osoitus siitä. Lisäksi Fabregasin perhe ja ystävät ovat Barcelonassa lähellä. Manchester United on kenties epätoivoinen, mutta voi olla, että se joutuu taas kerran kääntämään katseensa toisaalle.

Lyö vetoa Cesc Fabregasin ensi kauden seurasta täällä!