Nanin ulosajo: viisi kyseenalaista punaista korttia


Mestarien liigan kohtaaminen Manchester Unitedin ja Real Madridin välillä jää historiankirjoihin Nanin parranpärinää herättäneen ulosajon takia. United menetti 1-0-johtonsa ja hävisi lopulta 1-2.

Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun kyseenalaisella tuomiolla on suuria seurauksia. Tässä viisi epäilyttävää ulosajoa jalkapallohistorian saatosta.

5. Robin van Persie, 2011, Mestarien liiga
Jos Nani haluaa sympatiaa, apu löytyy läheltä: Robin van Persie voi huoletta tokaista "been there, done that, got the t-shirt".

Arsenal-aikanaan van Persie lensi ulos Barcelonaa vastaan ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa, kun Gunners johti yhteismaalein 3-2. Hollantilainen syyllistyi potkaisemaan pallon maalia kohti erotuomarin paitsiovihellyksen jälkeen.

Hyökkääjä sai toisen keltaisen korttinsa ja sitä myöten ulosajon. On epäilemättä melko vaikea kuulla pillinvihellys 90 000 fanin luomassa huutomyrskyssä. Barcelona voitti otteluparin maalein 4-3.


4. David Beckham, 1998, MM-kisat

Oli kiistatta typerä temppu nostaa jalka päin Diego Simeonea Englannin ja Argentiinan välisessä MM-kisaottelussa, mutta ei tämä sentään punaisen arvoinen tempaus ollut.

Jopa Simeone itse myönsi saman: "Voisin sanoa, että keltainen kortti muuttui punaiseksi, kun minä kaaduin. Sopivin rangaistus olisi kuitenkin ollut keltainen kortti."

"Yritin tietysti pelata tilanteen meidän eduksemme. Kaatumalla sain tuomarin heti kallistumaan punaisen kortin kannalle. Tosiasiassa isku ei ollut kova, se oli vain pieni kopautus ilman voimaa. Todennäköisesti potku oli sitä paitsi vaistonvarainen."


3. Francesco Totti, 2002, MM-kisat

Italia kärsi enemmänkin epäoikeudenmukaisuutta vuoden 2002 MM-kisojen ottelussaan Etelä-Koreaa vastaan, mutta Francesco Tottin ulosajo menee listan kärkeen.

Italialta hylättiin jatkoajalla täysin sääntöjenmukainen maali paitsiona. Tämän jälkeen Totti sai filmaamisesta toisen keltaisen kortin. Uusinnat osoittivat, että Tottia taklannut ja palloa pelannut eteläkorealaispuolustaja osui pallon jälkeen Tottiin ja kaatoi italialaisen.

Alivoimainen Italia päästi maalin muutamaa minuuttia myöhemmin. Maali osoittautui lopulta ratkaisevaksi. Etelä-Korea meni jatkoon ja lopulta aina semifinaaliin asti.


2. Antonio Rattin, 1966, MM-kisat 

David Beckham ei ole ainoa pelaaja, joka on lentänyt turhaan ulos Englannin ja Argentiinan välisessä MM-kisaottelussa. Vuoden 1966 puolivälierässä Argentiinan keskikenttäpelaaja lensi kyseenalaisesti pihalle.

Rattin lähetettiin suihkuun 35 minuutin pelin jälkeen. Syy oli tapahtumahetkellä epäselvä, mutta saksalaiserotuomari Rudolf Kreitlein ilmoitti myöhemmin, että ratkaisu johtui Rattinin rujosta kielenkäytöstä.

Kreitleinin mukaan Rattin oli kiroillut tuomarille. Se vaikuttaa huonolta syyltä heittää pelaaja pihalle, sillä Kreitlein ei puhunut espanjaa. Englanti voitti ottelun ja lopulta koko turnauksen.

1. Laurent Blanc, 1998, MM-kisat

On ikävää joutua heitetyksi pihalle väärin perustein ja katsella sivusta, kun joukkue häviää ottelun. On vielä ikävämpää tulla heitetyksi pihalle väärin perustein ja joutua sen takia missaamaan MM-finaali.

Näin kävi Ranskan kapteenille Laurent Blancille, joka sai poistumiskäskyn semifinaalissa Kroatiaa vastaan. Blanc kamppaili Slaven Biliciä vastaan ja työnsi tämän pois. Bilic kaatui naamaansa pidellen kuin salaman iskemänä. Tuomari meni hämäykseen ja lähetti Blancin pihalle.

Ranska piti kiinni 2-1-johdostaan ja voitti Brasilian finaalissa. Kun muu Ranska juhli, Blanc joutui elämään sen tosiasian kanssa, että hän oli sivussa toisen pelaajan epäurheilijamaisen käytöksen takia.