Oldhamin valintaan pettynyt Kuqi: ”Peliura voi jatkua”


Shefki Kuqi ei edes yritä peitellä pettymystään. Hibernianin hyökkääjä sulattelee yhä tuntemuksiaan viime viikon jäljiltä. Kuqin oletettiin saavan Englannin Ykkösliigassa pelaavan Oldhamin managerin pesti itselleen, mutta toisin kuitenkin kävi. Oldhamin valinta kohdistui tällä kertaa Kuqin sijaan 31-vuotiaaseen Lee Johnsoniin.

Kuqi oli Johnsonin kanssa loppusuoralla Oldhamin valintaprosessissa.

– 160 ihmistä haki paikkaa, joten siinä mielessä tuo loppusuoralle pääseminen on iloinen juttu. En voi kuitenkaan olla kokonaisuuteen tyytyväinen. Ehkä minä ja Oldhamin seurajohto ajattelemme jalkapallosta vähän eri tavalla, Kuqi miettii.

Mitä tarkoitat?

– Minä haluan saavuttaa isoja asioita, Oldham ei. En osaa ajatella itseäni tilanteeseen, jossa olisin managerina tyytyväinen pelkkään sarjapaikkaan. Jalkapallossa on kyse voittamisesta! Olen eniten pettynyt siihen, että en saanut mahdollisuutta lähteä viemään Oldhamia oikeaan suuntaan.

Täksi kaudeksi Skotlannin Valioliigaan siirtynyt Kuqi olisi ollut enemmän kuin valmis jättämään pelikentät ja siirtymään pysyvästi manageriksi.

Nyt Kuqin ajatukset vaihtelevat pelaajauran lopettamisen ja jatkamisen välillä.

– Olen 36-vuotias ja keskellä urani karmeinta kautta. Skotlannissa kaikki on mennyt pieleen ja siinä mielessä tuntuisi järkyttävältä lopettaa ura tällaisella fiiliksellä. Se voisi olla syy jatkaa vielä uraa yhdellä kaudella. Koen, että pystyisin edelleen auttamaan joukkuettani, mutta meidän manageria se ei tunnu kiinnostavan yhtä paljon kuin minua, Kuqi hymähtää ironisesti.

Niin tai näin, Shefki pitää edelleen kiinni tavoitteestaan kasvaa huipputason manageriksi.

– Aika paljon on tullut peliuran aikana nähtyä, niin hyviä kuin huonojakin valmentajia. Uskon ja koen oppineeni mitä managerina toimiminen vaatii. Haluan kuitenkin seuraan, joka ajattelee jalkapallosta yhtä kunnianhimoisesti kuin minäkin. Esimerkiksi Englannissa en ole aikeissa lähteä valmentamaan Ykkösliigan alapuolelle. Sellaiseen touhuun minusta ei ole.