Parhaat futisyhdistelmät viikonlopun vetoihin


Tupla

Brasilian liiga palaa ohjelmistoon tänä viikonloppuna. Mikä olisikaan parempi lähtöpiste, kuin maailman nopeimmin kasvava liiga?

Sarja alkaa viime kauden vitosen Corinthiansin ja pykälää alemmas sijoittuneen Botafogon kohtaamisella. Corinthians voitti viime kaudella Copa Libertadoresin ja seurajoukkueiden MM-turnauksen. Kumpikin kilpailu vei tietysti huomiota kotiliihalta. Nyt valmentaja Titen tekemä hieno työ ei kuitenkaan tunnu tuottavan hedelmää. Corinthians putosi yllättäen Etelä-Amerikan kansainvälisistä kilpailuista viime viikolla. Lisäksi avainpelaajat, kuten Alexandre Pato (kun tämä pääsee penkiltä kentälle asti) alisuorittavat.

Botafogo on vakuuttanut viime aikoina. Clarence Seedorf pyörittää palettia keskikentällä. Joukkue on vahva ja hyvin valmennettu, vaikka loistava nuori puolustaja Doria onkin maajoukkueen mukana. Joukkueen iskukyvystä kertoo kovatasoisen Rio de Janeiron osavaltion mestaruus. Lisäksi Botafogo on hävinnyt 11 edellisestä Corinthians-ottelustaan vain yhden. Tuplamahdollisuusvedossa ryhmän kerroin on kohdallaan.

Mukaan vielä Sao Paulo, joka voittanee Ponte Pretan vieraissakin ilman hädän päivää, ja tupla on sillä selvä.


Tripla

Euroopan pääsarjoista monet on jo pelattu päätökseen, mutta Ranskan liigan päätöskierroksella panosta riittää. PSG varmisti jo mestaruutensa, mutta toisessa päässä sarjataulukkoa Troyesin kolmen ottelun voittoputki on antanut joukkueelle mahdollisuuden säilymiseen.

Otteluohjelmakin suosii, sillä vastassa on keskikastin Valenciennes, jolla ei ole minkäänlaista panosta. Troyes tietää, että sen on yksinkertaisesti pakko voittaa viimeistelläkseen ihmeen. Uskomme, että näin myös tapahtuu.

Jos Marseille hoitaa Reims-ottelun kunnialla, se napannee viimeisen paikan Mestarien liigaan. Näin ollen AS Saint-Étiennen ja Lillen kohtaamisessa panoksena olisi paikka Eurooppa-liigaan. Vierasjoukkue Lille on pisteen isäntiään edellä, mutta ottelua on kovin vaikea ennakoida.

Jos tasoltaan hyvin lähellä toisiaan olevat ryhmät pelaavat tasan, europelit voivat jäädä kummallekin haaveeksi. Nice voi nimittäin kiilata silloin ohi voittamalla putoamistaistossa rämpivän Ajaccion. Korsikalaisten maalieron pitäisi kaikesta huolimatta riittää säilymiseen, joten uskon Nicen hoitavan oman osuutensa ja lisäävän jännitystä eurotaistoon.

Kvartetti

Argentiinasta löytyy tänä viikonloppuna pelattavaa vaikka millä mitalla. On vaikea päättää, mistä aloittaa.

Estudiantes on tehnyt uskomattoman täyskäännöksen uuden valmentajansa Mauricio Pellegrinon alaisuudessa. Joukkue on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Seurapomo Juan Sebastian Verónin ei siis välttämättä tarvitsekaan loppukaudesta pyörtää lopettamispäätöstään, toisin kuin alun perin suunniteltiin. Lahjakas kolumbialaishyökkääjä Duvan Zapata on Estudiantesin ykköstykki, jonka johdolla viiden ottelun tappioputkessa seilaava sarjajumbo Argentinos kaatuu.

Myös River Platen pitäisi napata helppo voitto Atletico Rafaelaa vastaan. Atleticon sijoitus on hyvä, mutta joukkue on voittanut vain sarjan alemman puoliskon ryhmiä. Mestaruustaistossa oleva River Plate on aivan eri tason haaste.

Rafaela on vahva kotonaan, kun vastustajat joutuvat matkustamaan Santa Fe'n pieniin ympyröihin. Monumental-stadion on aivan eri tason painekattila: kotivoitto.

Kun kotivoittojen makuun kerran päästiin, niin lyödään peleihin myös Arsenal de Sarandí. Kyseessä on pääkaupungin joukkueista se, josta puhutaan vähiten. Kahden viime vuoden ajan Arsenal on kuitenkin pelannut upeasti ja esimerkiksi voittanut mestaruuden täysin puskista.

Kaikella todennäköisyydellä tähtipelaaja Lisandro Lopez jättää seuran kauden päätyttyä. Jäljelle jää silti paljon hyviä pelaajia, joista erityismaininnan ansaitsevat Carlos Carbonero ja Martin Rolle. Tigrestä ei ole haastajaksi.

Lopuksi luotan siihen, että peliään pahemman kerran etsinyt Velez löytää vihdoin itsensä ja voittaa Quilmesin. Velezin riveihin palaa tähtihyökkääjä Facundo Ferreyra. Hän muodostaa Lucas Pratton kanssa sarjan parhaan kärkikaksikon. Kun takana on vielä loistava pelintekijä Federico Insua, lopputuloksen pitäisi alkaa hahmottua.