Paris Saint-Germain - Chelsea: taktinen ennakko


KOKOONPANOT

Paris Saint-Germainilla on suuria huolia oikean laitapakin paikalla. Sekä Marquinhos että Serge Aurier jouduttiin vaihtamaan kentältä kesken lauantain Caen-tasapelin. Myös Yohan Cabayen ja Lucas Mouran pelaaminen on epävarmaa. Pohjevammasta toipunut Javier Pastore saattaa sen sijaan olla käytettävissä.

John Obi Mikel on edelleen sivussa polvivamman takia, mutta muuten Chelsean joukkue on terve. Myös uusi hankinta Juan Cuadrado on käytettävissä, sillä hänen ex-seuransa Fiorentina pelasi syyskaudella vain Eurooppa-liigaa. Se ei estä Cuadradoa pelaamasta Mestarien liigaa Chelseassa.

VIRE

FBL-ENG-PR-CHELSEA-EVERTON : News Photo

PSG:n kausi on ollut murheellinen. Valtavista taloudellisista satsauksista huolimatta joukkue on Ligue 1:ssä vasta kolmantena. PSG ei tosin ole hävinnyt yhtäkään viidestä edellisestä liigapelistään. Tappiottomaan jaksoon kuuluu myös vierastasapeli sarjakärki Lyonia vastaan. Caenia vastaan pariisilaiset päästivät kuitenkin kaksi maalia loppuhetkillä ja joutuivat tyytymään pistejakoon.

Chelsea on puolestaan tilastollisesti ollut loistavassa iskussa tammikuun alussa Bradford Citylle kärsimänsä FA Cup -tappion jälkeen: liigassa neljä voittoa ja tasapeli, Liigacupissa semifinaalivoitto Liverpoolista ja finaalipaikka. Tulokset ovat kiistatta hyviä, ja niiden saaminen on ansio sinänsä. Lisäksi voitot kertovat Jose Mourinhon joukkueille tyypillisestä henkisestä vahvuudesta. Siitä huolimatta olisi väärin sanoa, että Chelsea pelaa hyvin.

Liigacup-välierän ensimmäinen osaottelu Liverpoolia vastaan oli Chelsealta selviytymistä. Liigassa länsilontoolaiset joutuivat tekemään täyden päivätyön alavireisiä Aston Villaa ja Evertonia vastaan.

VIIME KAUDELLA

PSG ja Chelsea kohtasivat viime kaudella Mestarien liigan puolivälierissä. Ottelut olivat toistensa täydellisiä vastakohtia.

Pariisissa Chelsea ei löytänyt lääkkeitä PSG:n keskikentän kolmikon Thiago MottanMarco Verrattin ja Blaise Matuidin paimentamiseen. Tästä huolimatta Blues näytti selviävän Parc des Princesiltä kunniallisin 1-2-tappiolukemin. Lisäajalla Chelsea kuitenkin nukahti puolustaessaan rajaheittoa, ja Pastore pääsi iskemään 3-1-maalin upealla tavalla.

Stamford Bridgellä kellossa oli aivan toinen ääni. Mourinho voitti valmentajien taistossa Laurent Blancin ylivoimaisesti. Blanc lähti otteluun melko varovasti, ja Chelsean painostus tuotti tulosta kolme minuuttia ennen loppua, kun Demba Ba iski maalin ja vei Chelsean vierasmaaleilla jatkoon.

Maalin syntyhetkellä Chelsea peluutti kärkikolmikkona Samuel Eto'ota, Bata ja Fernando Torresia. Heitä tukivat Andre Schürrle ja Willian. Lisäksi molemmat laitapakit nousivat vahvasti mukaan hyökkäyksiin. Ottelua ei kuitenkaan ratkaissut Mourinhon päätös panostaa jatkuvasti enemmän hyökkäyspeliin, vaan Blancin kyvyttömyys vastata Mourinhon tekemiin muutoksiin. Myöhemmin selvisi, että Mourinho oli käynyt harjoituksissa läpi käytännössä jokaisen mahdollisen tilanteen ottelun toisella puoliajalla ja kertonut, miten missäkin tilanteessa on pelattava.

KESKIKENTÄN TAISTELU

Chelsea v Everton - Premier League : News Photo

PSG:llä on edelleen riveissään sama keskikentän kolmikko kuin viime kaudella. Mourinho muistaa varmasti, kuinka vahvasti pariisilaisten keskikenttä pelasi viime kaudella ensimmäisessä osaottelussa. Chelsea-manageri tuntee Mottan, Verrattin ja Matuidin kaksinkamppailu- ja pelintekotaidot ja saattaa muuttaa lähestymistapaansa.

Nemanja Matic aloittaa varmasti Cesc Fabregasin vierellä Chelsean keskikentällä. Ryhmitys lienee lähempänä 4-3-3:a kuin 4-2-3-1:tä. Oscarin rooli saattaa olla normaalia puolustusvoittoisempi.

IBRAHIMOVIC JA CHELSEAN PUOLUSTUS

Chelsean tämän kauden suuri heikkous piilee tilanteissa, joissa vastustajan hyökkääjä pääsee juoksemaan puolustuslinjaa kohti. Tottenhamin Harry Kanen ja Liverpoolin Philippe Coutinhon esitykset ovat todennäköisesti parhaat esimerkit tältä kaudelta. Zlatan Ibrahimovic on varmasti tietoinen lontoolaisten ongelmakohdasta.

Ruotsalainen ei ole yhtä nopea kuin aiemmin, eikä hän pelaa erityisen loisteliasta kautta. Ibrahimovic on silti erittäin vaarallinen, jos hän saa tilaa kääntyä ja pääsee juoksemaan kohti John Terryä ja jompaakumpaa kaksikosta Kurt Zouma-Gary Cahill. Viime kaudella Ibrahimovic oli sivussa toisesta osaottelusta, ja kenties juuri se antoi Chelsealle mahdollisuuden satsata niin vahvasti hyökkäyspeliin.

HAZARD VS MARQUINHOS

FBL-FRA-LIGUE1-SAINT ETIENNE-PARIS : News Photo

Eden Hazardin huhuttiin siirtyvän PSG:hen, mutta ne huhut voidaan unohtaa belgialaisen tehtyä Chelsean kanssa vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen. Sopimuksen ajoitus oli erinomainen, sillä jatkosopimus varmisti, ettei tämän ottelun alla spekuloitaisi Hazardin tulevaisuudella.

Hazard saa mahdollisesti vastaansa normaalisti topparina luutivan Marquinhosin, mikäli tämä on pelikunnossa. Marquinhos on viime viikkoina tuurannut oikeana puolustajana Gregory van der Wielin vaisujen otteiden takia. Hazardilla on erinomainen mahdollisuus piinata Marquinhosia leikkaamalla vahvasti laidaltaan keskelle. Jos Marquinhos ei ole pelikunnossa, oikean pakin paikka on PSG:lle vieläkin suurempi heikkous.

YHTEENVETO

Chelsea on pelannut tällä kaudella vieraissa erinomaisesti. PSG puolestaan ei ole hävinnyt yhtään kotiottelua Ranskan liigassa, ja Mestarien liigassa Barcelona ja Ajax ovat käyneet Pariisissa häviämässä. Chelsean nopeat laitapelaajat ovat kuitenkin kuin luotuja iskemään vastahyökkäyksillä PSG:tä vastaan. Chelsea on vahvoilla, kunhan se pärjää keskikentän taistelussa.

2,75 on komea vieraskerroin. Tasapelin varalta itsensä voi vakuuttaa tasapeli ei vetoa -kohteessa, jossa Chelsean voittokerroin on 1,87.

Lyö vetoa ottelusta täällä!