Pellegrinin dilemma: Zabaleta vai Sagna?


Vaikean tammikuun ja helmikuun alun jälkeen Manchester City näyttää pääsevän vauhtiin juuri oikeaan aikaan.

Kahdessa viime ottelussa tehdyt yhdeksän maalia kertovat paluusta viihdyttävään ja soljuvaan jalkapalloon, joka on ollut Citizensiltä kateissa ison osan kaudesta. Hyökkääjät iskevät maaleja, David Silva on parhaimmillaan ja Yaya Touré on palannut tasapainottamaan peliä, joten kaikki on kunnossa Barcelona-ottelun alla.

Viikonloppuna City teki viisi maalia Newcastlea vastaan, mutta nollan pitäminen omassa päässä oli yhtä tärkeää kuin maalihanojen aukeaminenkin. Tällä kaudella usein hataralta ja epävarmalta vaikuttanut puolustus pelasi vakuuttavasti, vaikka Newcastlen hyökkäys ei olekaan kovimmasta päästä.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka monta kokoonpanomuutosta Manuel Pellegrini tekee tiistain otteluun. On lähes varmaa, että keskikentällä Jesus Navas tulee Edin Dzekon tilalle tuomaan nopeutta.

Fernando on todennäköinen korvaaja pelikiellossa olevalle Tourélle. Gael Clichy ja Martin Demichelis korvaavat luultavasti Aleksandar Kolarovin ja Eliaquim Mangalan. Pellegrinille jää yksi iso pulma: Pablo Zabaleta vai Bacary Sagna?

Miksi Zabaleta?

AS Roma v Manchester City FC - UEFA Champions League : News Photo

Zabaleta on yksinkertaisesti Valioliigan paras hyökkäävä laitapakki. Hänen sitoutumisensa ja intohimonsa miellyttää kannattajia suuresti, mutta taistelutahto ei ole Zabaletan ainoa vahvuus.

Zabaleta nousee mukaan hyökkäyksiin usein ja älykkäästi. Hän tarjoaa aina syöttövaihtoehdon ja levittää peliä. Silva ja Samir Nasri voivat huoletta siirtää pallon Zabaletalle, jonka yhteispeli laidalla Navasin kanssa on hyvin hioutunutta.

Zabaletalla on kuitenkin myös heikkoutensa. Huipputason laitureita vastaan hän taklaa usein hätäisesti, mikä tekee Cityn puolustuksesta haavoittuvan. Zabaleta pelaa koko sydämellään. Hän on sen takia kannattajien suosikki, mutta samalla ominaisuus voi käydä toisinaan kalliiksi.

Miksi Sagna?

Manchester City v Hamburg SV - Friendly : News Photo

Arsenalista kesällä Cityyn siirtynyt Sagna uskoi todennäköisesti saavansa enemmän vastuuta kuin hän on tähän mennessä saanut. City kuitenkin hallitsee useimpia otteluitaan, jolloin hyökkäyssuuntaan vahvempi Zabaleta on noussut nokkimisjärjestyksessä edelle.

Puolustussuuntaan Sagna on kuitenkin kaksikosta parempi. Ranskalainen on Zabaletaa nopeampi, liikkuvampi ja parempi yhdellä yhtä vastaan. Näillä ominaisuuksilla Sagna ansaitsi itselleen paikan avauskokoonpanossa kummassakin Mestarien liigan alkulohkon kohtaamisessa Bayern Müncheniä vastaan sekä liigapelissä Chelseaa vastaan.

Näissä otteluissa Sagna sai vastaansa huippuluokan laiturit Franck Riberyn ja Eden Hazardin, jotka leikkaavat mielellään vasemmalta laidalta sisään. Tällaisia pelaajia vastaan Sagnan puolustaminen on parempaa kuin Zabaletan.

Tiistaina Neymar pelaa todennäköisesti Riberyn ja Hazardin tavoin. Siksi Sagna olisi Pellegriniltä parempi valinta oikeaksi pakiksi.

Puolustuspeli ratkaisee

Manchester City v Newcastle United - Premier League : News Photo

Tavallaan Pellegrinillä ei ole väärää vaihtoehtoa. Kotikentällä Cityn odotetaan panostavan hyökkäämiseen. Sikäli hyökkäysvoimainen Zabaleta on houkutteleva vaihtoehto.

Ensimmäisen osaottelun tärkein tavoite on kuitenkin huolehtia siitä, että ottelupari ei ratkea Barcelonan eduksi heti kättelyssä. Jos Cityn hyökkäysinto maksaa pari takaiskumaalia, otteluparin kääntäminen Camp Noulla olisi paljon pyydetty. Se kävi selväksi jo viime kaudella.

Sagna on osoittanut vahvuutensa puolustuspäässä tämän kauden huippuotteluissa, joten hänen valintansa avauskokoonpanoon ei olisi yllätys.