Retrovisa: Bundesliiga-tukka ja muuta naamataidetta


MM-kisat ovat areena, jolla monet eri tyylit kohtaavat. Tämä pätee jalkapallon lisäksi myös tukkamuotiin. Vuosien saatossa on nähty lukemattomia mielenkiintoisia hiusmalleja, eikä 1990-luvun alkupuoli tehnyt poikkeusta. Siksi omistamme tämän retrovisan vuosien 1990-1994 hiuskasvulle. Tällä saralla eivät kunnostautuneet vain Latinalaisen Amerikan maat, vaan kaikki eri kansalaisuudet olivat vahvasti mukana.

Näppituntumalta voisi väittää, että nämä pelaajat on helppo tunnistaa hiusten perusteella, mutta onko asia todellakin näin? Se selviää tässä. Olemme tarkoin valikoineet näytille seitsemän muodin aallonharjalla ollutta pelaajaa MM-kisoista 1990 ja 1994. Oikeat vastaukset löydät pienellä präntillä sivun alalaidasta.

1.

Uddevallan prinssi! Vuoden 1990 MM-kisoissa Ruotsin maajoukkue kiinnitti enemmän huomiota hiuksillaan kuin peliesityksillään. Esimerkiksi Roger Ljung, Glenn Strömberg, Klas Ingesson ja Stefan Schwarz toimivat suunnannäyttäjinä. Neljä vuotta myöhemmin Ruotsi pärjäsi kentälläkin huomattavasti paremmin, mutta hiusmuodista ei Yhdysvaltojen kisoissakaan tingitty piiruakaan. 

2.

Kitarakin pysyi tämän amerikkalaisen multitalentin käsissä. Pelaaja kuului vuoden 1994 kotikisojen hahmoihin, mistä tosin iso ansio kuuluu pitkille punaisille hiuksille ja villiintyneelle pukinparralle. Kaikkihan me hänet muistamme, eikö niin?

3.

Ei, Rick James ei toiminut Kolumbian maalivahtina Italiassa 1990. Paljon parempaa! Tällä maalivahdilla oli tapana hankkiutua kentällä toistuvasti tilanteisiin, joista veskarit yleensä haluavat pysyä kaukana. Hiukset ja viikset ovat vain piste iin päälle.

4.

Kolumbian vuoden 1990 MM-joukkueessa karvoitusta oli niin paljon, että maa ansaitsee helposti kaksi pelaajaa tähän visaan. Tämä superafro riitti yksinään täyttämään keskiympyrän, ja kaverin nimi oli...?

5.

Tämä bulgarialainen villimies oli omassa luokassaan, mitä karvankasvuun tulee. USA:n MM-kisoissa 1994 pelaajan parta eli jo ihan omaa elämäänsä. Hiukset puolestaan toimivat sanakirjamääritelmänä jääkiekosta paremmin tunnetulle tshekkitukalle. Ei heikkohermoisille.

6.

Vaikea sanoa, kiinnittääkö kuvassa huomion järisyttävän leveä hymy vai holtiton tukka, mutta pelaaja juhlii tässä joka tapauksessa MM-kultaa Italian kisojen päätteeksi.

7. 

Kolme hiustyyliä samassa paketissa. Sanotaan, että Yhdysvallat on aina muuta maailmaa edellä. Tällä puolen valtamerta odotetaan edelleen kovasti tämän muodin rantautumista...

Vastaukset

1. Martin Dahlin
2. Alexi Lalas
3. Rene Higuita
4. Carlos Valderrama
5. Trifon Ivanov
6. Guido Buchwald
7. Tony Meola