Shefki Kuqi tulevaisuudestaan: ”Kyselyjä on tullut”


36-vuotias maajoukkuelegenda Shefki Kuqi ei ole vielä tehnyt päätöstä uransa jatkosta. Mies kertoo Unibetin haastattelussa, että pelaajakyselyjä on tullut, mutta valmennushommat alkavat olla entistä lähempänä.

Viime kausi Skotlannin Liigan Hibernianissa oli Kuqille valtaisa pettymys. Kesän ajan mies mietti tulevaisuuttaan rauhassa, ja parhaillaan useista seuroista alkaa aueta paikkoja niin pelaajille kuin valmentajille. Kuqin ratkaisujen aika alkaakin lähestyä.   

– On tässä muun muassa Yhdysvalloista ja täältä Englannista esimerkiksi Championshipistä tullut pari tarjousta pelata vielä yksi kausi. Englannissa voisin jatkaa, muualle en enää nykyisessä perhetilanteessa lähde. Uran jatko vaatisi sopivan joukkueen, jolla on mielenkiintoinen projekti käynnissä ja valmennusta myöden puitteet kunnossa, brittikentillä yli 100 maalia paukuttanut Kuqi kertoo ja sanoo tarkkailevansa vielä tilannetta.

– Jos sopivaa pelaajaprojektia ei löydy, niin alan keskittyä valmennushommiin. Sillekin puolelle on jo jotain virityksiä, Kuqi avaa tulevaisuuttaan Unibetille. 

Kuqi suoritti ensimmäisen osan valmentajalisenssistään viime kauden aikana Skotlannissa. A-lisenssi on tällä hetkellä työn alla Englannissa. Kysyttäessä onko mitään tiettyä seuraa, jonka penkin päähän mies tähtää, Shefkin vastaus on selvä.

– Samoin kuin pelaajana, myös valmentajana pitää unohtaa tuollaiset rajaukset. Sä meet sinne, mikä on sillä hetkellä kokonaisuutena paras vaihtoehto. Tietysti sitä menisi mielellään seuraan, jossa on puitteet ja resurssit kunnossa. Vakaaseen työympäristöön, jossa voi rauhassa keskittyä futikseen. Mutta kokemus haetaan sieltä, missä sitä on tarjolla. Unelmana olisi tietysti valmentaa Valioliigassa joku päivä, mutta siihen on paljon matkaa, kulttifutaaja päättää.