Shefki Kuqin manageriura askeleen lähempänä


Skotlannin Valioliigan Hibernianissa vähälle vastuulle jääneellä Shefki Kuqilla on pitkästä aikaa syytä hentoon hymyyn. Kuqi läpäisi nimittäin menneenä viikonloppuna Englannin ammattivalmentajan tutkinnon B-lisenssin. Peliyhtiö Unibetin jalkapallolähettiläs onkin entistä valmiimpi siirtymään managerin tehtäviin, mikäli mielenkiintoinen työtarjous lennähtää eteen.

Kuqin painajaismainen kausi Hibernianissa on jo lähes paketissa. Hyökkääjän sopimus loppuu toukokuun lopussa ja jo kauan aikaa on ollut selvää, ettei sopimuksen uusimista ole tiedossa.

Jo entuudestaan kortilla ollut peliaika loppui vuodenvaiheessa kuin seinään. Kevään aikana Shefki oli harvinainen näky jopa vaihtopenkin puolella.

– Aika pitkään olen saanut tätä tilannetta sulatella. Yhtä pitkään tässä on laskettu jo melkein tunteja, että pääsisin muuttamaa tästä kaupungista pois. No, parin viikon päästä lähdetään ja mennään eteenpäin, Kuqi tuumaa.

– Eihän tämän kauden näin pitänyt mennä, mutta joskus elämä on tällaista. Onneksi sain tuon B-lisenssin hoidettua jo tässä vaiheessa, joten siinä mielessä manageriura on myötätuulessa, vaikka en ole vielä sekuntiakaan edes valmentanut, Kuqi naurahtaa.

Kuqi oli kevättalvella ehdolla Oldhamin manageriksi, muttei tullut lopulta valituksi tehtävään. Se ei kuitenkaan musertanut haluja toimia managerina lähitulevaisuudessa.

– En vielä tiedä toiminko managerina jo ensi kaudella, mutta tulevaisuudessa aivan varmasti. Tällä hetkellä ensi kauden suunnitelmat peliuran jatkumisesta lähtien ovat täysin auki. Vaihtoehtoja ryhdytään puntaroimaan tarkemmin sitten, kun vapaudun pois Hibernianin palkkalistoilta.

– B-lisenssin saaminen oli minulle vain välietappi. A-lisenssin hoitamisen jälkeen olisin taas askeleen parempi ja valmiimpi valmentaja, joten totta kai tähtään sen saamiseen.

Shefkin tuoreimmat mietteet Twitterissä @shefkikuqi