Shefki: Mixulla haasteita – skottiliigan taso Pukille askel taaksepäin


Mixu Paatelainen nimesi tänään joukkueensa jalkapallon MM-karsintaotteluihin Espanjaa ja Georgiaa vastaan. Peliyhtiö Unibetin futislähettiläs Shefki Kuqi kiinnittää huomiota pelaajiston liigakirjoon. ”Sheriffi” ottaa kantaa myös Teemu Pukin siirtohuhuihin. Valioliigan tämäniltaisesta huippuottelusta mies povaa tasaista, mutta uskoo Jose Mourinhon taktiseen paremmuuteen.

Mixu nimesi joukkueensa Espanjaa ja Georgiaa vastaan. Millaisia huomioita teit, Shefki?

– Mixulla ei ole helppoa. Joukkueen pelaajat pelaavat 12 eri maan sarjoissa. Mun maajoukkueaikoina rungon pystyi rakentamaan huippuliigojen avauskokoonpanon pelaajista.

– Toki nuorten pelaajien ura on vasta alussa, mutta silti on hyvä kysyä, että miksi ollaan tässä tilanteessa. Veikkausliiga-pelaajan on nyt paljon helpompi päästä maajoukkueeseen, Shefki pohtii 62 maaottelun kokemuksella.

Huuhkaja-hyökkääjä Teemu Pukkia viedään kovasti Saksasta Skotlantiin ja Celticiin. Olet pelannut molemmissa maissa. Mikä on neuvosi Pukille?

– No, itse en lähtisi Saksasta Skotlantiin. Tasoero on valtava. Celtic on tietysti seurana tosi iso, ja peliaikaa ja maaleja tulisi varmasti Teemun tapaiselle hyvälle viimeistelijälle. Siirto Saksasta Skotlantiin olisi silti tasollisesti askel taaksepäin, verrattuna vaikka siirtoon 2. Bundesliigaan, missä pelaajien taitotaso on huomattavasti parempi.  

– Mutta pelaajilla on tietysti omat motivaationsa, ja kyllähän Teemu peliaikaa tarvitsee ja haluaa. Schalkessa tilanne näyttää tällä hetkellä erittäin hankalalta. Vähintään puoli tuntia pelissä pitäisi saada pelata, Shefki linjaa.