Siirtouutiset: Bainesin Everton-pelit pelattu?


Keskustelupalstoilla

Spurs näyttää vievän kisan Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuepuolustaja Luke Shaw'sta, joka edustaa Southamptonia. Myös Chelsea on kiinnostunut pelaajasta.

Miksi toteutuu: Tottenhamilla on esittää Gareth Bale esimerkkinä siitä, millainen urapolku Shaw'lle voi olla tarjolla. Peliaikaakin tulisi enemmän kuin Chelseassa.

Miksi ei toteudu: Southampton on huippusikussa, ja 18-vuotias Shaw pelaa säännöllisesti Valioliigaa. Saintsilla on nyt vetovoimaa, jolla se voi pitää nuoren lahjakkuutensa itsellään. Balen, Theo Walcottin ja Alex Oxlade-Chamberlainin myyntien yhteydessä tilanne oli toinen.

Tabloideissa

Chelsea haluaa tammikuussa lainaan Real Madridin Fabio Coentraon. Lainaan sisältyisi osto-optio kauden jälkeen.

Miksi toteutuu: Ashley Cole on alati loukkaantumisherkempi. Manageri Jose Mourinho hankkisi mielellään pelaajan, jonka hän hankki jo aikanaan Santiago Bernabeulle.

Miksi ei toteudu: Esimerkiksi Manchester United ja Tottenham olivat vahvasti Coentraon perässä kesällä. Vasemman laitapakin tontti on kummallekin ykkösprioriteetti. Real Madrid saattaa lainan sijaan haluta myydä pelaajan jo tammikuussa.

Näpit irti

Everton-manageri Roberto Martinez on ilmoittanut, että Leighton Baines ei ole missään tapauksessa pelannut viimeistä otteluaan sinipaidassa. Englannin maajoukkuepuolustaja on loukkaantumisen takia sivussa tammikuun siirtoikkunan aukeamiseen saakka.

Miksi toteutuu: Entinen Everton-manageri David Moyes teki kesällä tarjouksen Bainesista aikeenaan hankkia pelaaja Manchester Unitediin. Siellä Baines korvaisi Patrice Evran, joka tekee lähtöä.

Miksi ei toteudu: Bainesin sopimuskautta on vielä paljon jäljellä, ja Evertonilla ei ole mitään syytä myydä, ellei tarjottu summa ole valtava. Kuka tarjoaa sellaisen summan 29-vuotiaasta laitapakista?

Tarkkailussa

Arsenalin edustajat olivat paikalla perjantaina, kun 17-vuotiaan superlupaus Ryan Gauldin edustama Dundee United kohtasi Kilmarnockin.

Miksi toteutuu: Arsenalin siirtopolitiikka on Arsene Wengerin alaisuudessa perustunut pitkälti nuorten lahjakkuuksien hankkimiseen ja kasvattamiseen.

Miksi ei toteudu: Gauldin allekirjoituksesta käydään kovaa kilpailua. Myös Manchester United, Liverpool sekä monet Euroopan suurseuroista ovat "Skotlannin Messin" perässä.