Siirtouutiset: Barcelona nappaamassa Dortmund-tähden Arsenalin nenän edestä


Keskustelupalstoilla

West Ham aikoo tehdä tammikuussa yllättävän tarjouksen Inter-hyökkääjä Diego Militosta. Interille vuoden 2010 Mestarien liigan finaalin ratkaisseen argentiinalaisen sopimus päättyy kesällä.

Miksi toteutuu: Ikääntyvä, uransa ehtoopuolella oleva pelaaja, jolla on vielä todistettavaa. Tyypillinen Sam Allardycen hankinta.

Miksi ei toteudu: Parhaat päivänsä nähneen 34-vuotiaan Valioliiga-keltanokan hankkimista ei yleensä suositella kenellekään.

Tabloideissa, osa 1

Dortmundin pelintekijä Ilkay Gündoganista käydään todennäköisesti tammikuussa kovaa kilpailua. Barcelona on huhujen mukaan ilmoittautunut mukaan siihen kisaan.

Miksi toteutuu: Barca tarvitsee luovan keskikenttäpelaajan ikääntyvän Xavi-Andres Iniesta-kaksikon tilalle. Blaugranalla voi myös käyttää Gündoganiin enemmän rahaa kuin Arsenal, jos se haluaa.

Miksi ei toteudu: Mario Götzen lähdettyä Gündogan on Dortmundin tulevaisuuden tärkeimpiä palasia. Seuralla ei ole siis halua luopua pelaajasta. Lisäksi Gündogan pelaa lähellä kotiseutujaan, eikä välttämättä halua lähteä mukavuusalueeltaan.

Tabloideissa, osa 2

Manchester United havittelee jälleen hollantilaispelintekijä Wesley Sneijderia. Galatasarayn keskikenttäpelaaja oli kaksi kautta sitten lähellä siirtoa Unitediin. Nykyinen United-luotsi David Moyes haluaa viedä homman maaliin asti.

Miksi toteutuu: Sneijder ei ole enää uransa huipulla. United voisi saada hänet sopuhinnalla, jonka arvioidaan olevan noin 13 miljoonaa puntaa.

Miksi ei toteudu: Sneijderin papereissa siirto Unitediin ei välttämättä ole nykytilanteessa enää niin merkittävä asia kuin pari vuotta sitten.

Neuvottelut käynnissä

Chelsean Samuel Eto'oon kerrotaan neuvottelevan siirrosta Yhdysvaltojen MLS-liigaan.

Miksi toteutuu: Eto'on ura lähenee loppuaan. Ensi kesän MM-kisat jäävät 32-vuotiaan viimeisiksi. Ajoitus joutsenlaululle MLS:ssä voisi olla oikea.

Miksi ei toteudu: Eto'o tietää, että siirto MLS:ään tarkoittaisi hyvästejä jalkapallon absoluuttisele huipulle. Eto'o siirtyi juuri Chelseaan, jonka riveissä hän saa todennäköisesti viimeisen mahdollisuutensa voittaa europokaalin.