Siirtouutiset: miksi Agüero ei siirry Barcelonaan


Borussia Dortmund kartoittaa vaihtoehtoja Robert Lewandowskin tilalle. Kahteen Manchester Cityn hyökkääjään osoitetaan kiinnostusta, ja Demba Ba saattaa lähteä Chelseasta...

Keskustelupalstoilla

Borussia Dortmund kaavailee Atletico Madridin hyökkääjä Diego Costaa korvaamaan Robert Lewandowski, joka jättänee saksalaisseuran ilmaiseksi ensi kesänä.

Miksi toteutuu: Dortmund tarvitsee huippuhyökkääjän Lewandowskin tilalle. Costa on tehnyt tällä kaudella 16 maalia 17 ottelussa. Hän saattaa olla oikea mies ottamaan haaste vastaan.

Miksi ei toteudu: Lewandowski lähtee ilmaiseksi, ja Dortmundille ei ole helppo juttu raapia kasaan rahoja, joilla Costa olisi irrotettavissa menestyvästä Atleticosta. Lisäksi brasilialaissyntyinen Costa on päättänyt edustaa maajoukkuetasolla Espanjaa. Sen perusteella hän viihtyy maassa varsin hyvin.

Keskustelupalstoilla, osa 2

Arsenal metsästää hyökkääjää, jotta sen ei tarvitsisi roikottaa Nicklas Bendtneriä vaihtopenkillä. Tähtäimessä on nyt Manchester Cityn Edin Dzeko.

Miksi toteutuu: Mesut Özilin hankkiessaan Arsenal osoitti, että se on valmis käyttämään rahaa hankkiakseen huippupelaajan. Dzeko olisi loistava vaihtoehto Olivier Giroudille.

Miksi ei toteudu: Miksi mestaruutta tavoitteleva City myisi pelaajan sarjakärjelle ja ratkaisi yhden Arsenalin suurista ongelmista? Lisäksi on muistettava, että City on itse asiassa peluuttanut Dzekoa aika paljon tällä kaudella. Jos Dzeko myydään, uusi seura löytyy todennäköisesti Englannin ulkopuolelta (Dortmund?) ja siirto tapahtuu vasta kauden jälkeen.

Tabloideissa

Huhumylly kertoo myös, että Barcelona tekisi ensi kesänä tarjouksen Manchester Cityn kovavireisestä hyökkääjästä Sergio Agüerosta.

Miksi toteutuu: Agüeron kaltainen pelaaja ansaitsee mahdollisuuden pelata eurooppalaisessa jättiseurassa uransa aikana. Manchester City on ehkä maailman rikkain seura, mutta se ei ole läheskään suurin. Agüero voi hyvinkin innostua ajatuksesta Neymarin ja Lionel Messin rinnalla pelaamisesta.

Miksi ei toteudu: Cityllä on niin paljon rahaa, ettei sen tarvitse myydä ketään. Manchesteriläisseura voisi ilmoittaa, että neuvottelut alkavat Gareth Bale -tason siirtosummista. Se olisi liian kallista jopa Barcelonalle.

Tabloideissa, osa 2

Chelsean Demba Ba haluaa jättää seuran tammikuussa ja siirtyä Turkkiin.

Miksi toteutuu: Ba ei ole onnistunut Stamford Bridgellä, ja Fernando Torres ja Samuel Eto'o ovat Ba'n edellä Jose Mourinhon marssijärjestyksessä. Ba on jo aiemmin yhdistetty Galatasarayhin. Chelsea on kiinnostunut Galan Burak Yilmazista, joten välirahaa sisältävä vaihtokauppa voisi tulla kyseeseen.

Miksi ei toteudu: Galatasaraylla on mahdollisuus päästä Mestarien liigan jatkopeleihin, eikä seura siinä tapauksessa halua menettää Yilmazia. Näin Chelsea tarvitsisi uuden hyökkääjän, jotta Ba voisi lähteä. Tammikuussa se ei onnistu ihan helposti.