Siirtouutiset: puheenjohtajan ero käynnistää joukkopaon Southamptonissa?


Keskustelupalstoilla

Southamptonin puheenjohtaja Nicola Cortese erosi, ja manageri Mauricio Pochettinon lähtö on mahdollinen. Tämän seurauksena lukuisat Saintsin tähdet haluavat jättää seuran. Luke Shaw on Chelsean kiikarissa, West Ham haluaa Rickie Lambertin. Adam Lallana, Jay Rodriguez, Morgan Schneiderlin ja Dejan Lovren haluavat vaihtaa maisemaa.

Miksi toteutuu: Pochettino on jo aiemmin ilmoittanut lähtevänsä, jos Cortese lähtee. Nyt pelaajien keskuudessa suosittu argentiinalainen on siirtymässä tuumasta toimeen. Pelaajat aistivat mahdollisuuden suuriin siirtoihin.

Miksi ei toteudu: Saints pyytää tuntuvia siirtosummia tähdistään. Kesäsiirrot ovat hyvin mahdollisia, mutta olisi yllätys, jos kaikki tai edes suurin osa lähtöä haikailevista pelaajista siirtyisi pois jo nyt.

Tabloideissa

Borussia Dortmundin keskikentän tähti Ilkay Gündogan pääsee kesällä valitsemaan Manchester Unitedin ja Real Madridin välillä. Gündoganin odotetaan lähtevän Saksasta kesällä.

Miksi toteutuu: Robert Lewandowskin tuleva lähtö on toistaiseksi selvin merkki siitä, että Dortmundin menestysjoukkue hajoaa. Unitedin keskikenttä on kipeästi vahvistuksen tarpeessa, ja Gündogan sopisi kuvioon.

Miksi ei toteudu: Old Trafford ei tällä hetkellä ole kaikkein houkuttelevin matkakohde. Xabi Alonso teki puolestaan uuden sopimuksen Real Madridiin, joten Espanjassa peliaika voi olla kortilla.

Kilpakosijat

West Ham ja Stoke haluavat entisen Sunderland-hyökkääjä Asamoah Gyanin loppukauden lainalle. Tällä hetkellä Gyan edustaa Al Ainia Yhdistetyissä Arabiemiraateissa.

Miksi toteutuu: Gyan tarvitsee peliaikaa ennen tulevia MM-kisoja. Hammers tarvitsisi uutta hyökkääjää. Kenwyne Jones on puolestaan lähdössä Stokesta, joten sielläkin olisi tarvetta kärjelle.

Miksi ei toteudu: Ghanalaisen viikkopalkka Al Ainissa on hurjat 140 000 puntaa. Se oli iso tekijä, kun Gyan siirtyi yllättäen Al Ainiin vuonna 2012. Stokelle ja West Hamille edes osan palkasta maksaminen olisi vaikea tehtävä.

Hinta kohdallaan

Hull City pääsi juuri hankkimasta Evertonin Nikica Jelavicin. Nyt saadaan lisäviitteitä seuran kunnianhimosta, sillä West Bromwich Albion -hyökkääjä Shane Longin seitsemän miljoonan punnan siirto Hulliin on varmistunut.

26-vuotias irlantilainen oli lähellä siirtoa KC Stadiumille jo viime siirtoikkunassa.