Skotlannin Valioliiga: Celtic kuittaa pistemenetyksensä Dundeeta vastaan


Celtic-Dundee

Tiistain 1-1-tasapeli St. Johnstonea vastaan merkitsi Celticille ensimmäistä pistemenetystä kotiliigassa vuonna 2013. Kaksi Saintsin maalia liputettiin kyseenalaisesti paitsioina, joten Celticin on syytä olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen.

Ennen keskiviikon heikkoa esitystä Celtic oli ampunut kuusi palloa hyvävireisen Dundee Unitedin verkkoon kenties kauden parhaassa ottelussaan. Kerroin sille, että Celtic näyttää kaapin paikan toden teolla ja voittaa 4-0, on 11,00.

Sunnuntain ottelussa Dundee aloittaa uuden aikakauden ilman Barry Smithiä. 39-vuotiaan managerin aika seurassa päättyi keskiviikkona. Dundee ei voittanut 12 edellisestä liigaottelustaan yhtäkään ja vajosi sarjataulukon hännille, joten potku-uutinen ei juurikaan yllättänyt. On silti vaikea kuvitella, että kukaan pystyisi pitämään Deen pääsarjassa. Edes seuraan yhdistetty Jimmy Calderwood ei välttämättä kykenisi temppuun.

Smithin korvaaja tuskin ehtii Dundeen peräsimeen sunnuntaiksi. Dundee siis joutuu kauden vaikeimpaan otteluunsa Celtic Parkille ilman manageria ja suuntaa. Yllätystasapelin kerroin on 8,00.

Dundee United-Hibernian

Dundee United notkahti 2-6-tappiossaan Celticiä vastaan toden teolla, mutta uuden manageri Jackie McNamaran hyvä aikakausi sai jatkoa tiistain 1-0-voitolla Motherwellista. Kuten monesti aiemminkin tällä kaudella, voiton takuumiehet olivat Gary Mackay-Steven ja maalitykki Johnny Russell. Valioliigan sarjataulukossa toisen ja kahdeksannen sijan välissä on vain kaksi pistettä. Hibernianin voittamalla United voi teoriassa nousta kuusi sijaa ylemmäs. Dundee Unitedin voittokerroin on 2,00.

Hibernianin notkahdus tämän kalenterivuoden puolella on lähellä pilata koko kauden. Riippuvuus Leigh Griffithsistä on käynyt kaikille selväksi. Kun Wolverhamptonista lainatun hyökkääjän maalijyvä on kadonnut, koko joukkueen tulokset ovat heikentyneet.

Pat Fenlonin suojatit ovat tehneet vain viisi maalia tämän vuoden viidessä liigaottelussaan. Asia voi kuitenkin muuttua ja Hibsin onni kääntyä, jos Griffiths löytää sen vireen, jolla hän ampui 16 liigamaalia aiemmin tällä kaudella. 1-0-voitossa St. Mirrenistä Griffiths osui jälleen maalipuiden väliin. Hibernianin vuoden ensimmäisen voiton kerroin on 3,50.

Ross County-Motherwell

Ross County pelaa ensimmäistä pääsarjakauttaan, mutta esiintyy kuin joukko rutinoituneita veteraaneja. Joukkue jatkaa yhä vakuuttavia otteitaan.

Tämän vuoden puolella County ei ole vielä hävinnyt. Se on ottanut 18 mahdollisesta pisteestä itselleen 14. Ivan Sproulen uudelleensyntymä sai jatkoa viime viikon St. Johnstone -voitossa, jossa pohjoisirlantilainen teki ottelun ainoan maalin. Sproule on osunut neljä kertaa neljässä viime ottelussa.

County on vain pisteen päässä kuudennesta sijasta. Pääsarjapaikka näyttää viittä vaille varmalta, sillä putoamisviivaan on eroa jo 21 pistettä. Kerroin Countyn viidennelle voitolle seitsemään viime liigaotteluun on 3,10.

Motherwell hävisi tiistaina Dundee Unitedille, mutta ilmassa on positiivisuutta James McFaddenin paluun takia. McFaddenin paluu Fir Parkille kertoo ehkä surullista tarinaa urasta, joka ei noussut odotetulle tasolle. Motherwell sai kuitenkin riveihinsä pelaajan, joka varmisti seuralle kakkossijan. Nyt Well on tasapisteissä Invernessin kanssa.

Jamie Murphy jätti seuran tammikuussa, mutta McFaddenin hankinta täyttää aukon Motherwell-hyökkäyksessä. Manageri Stuart McCall ehti tosin varoittaa, että entisellä Everton-pelaajalla on hieman matkaa parhaaseen pelikuntoon. Motherwellin nollapelikerroin on 3,00.

Parhaat vedot

Celtic-Dundee, yli 4,5 maalia, kerroin 3,35
Dundee United pelaa nollapelin Hiberniania vastaan, kerroin 3,15
Ross County-Motherwell, tasapeli, kerroin 3,30 

Lyö vetoa Skotlannin Valioliigasta täällä!