Skottifutis: Celtic kukistaa Ross Countyn rutiinilla


Aberdeen 1.95, tasapeli 3.35, Kilmarnock 3.60

Aberdeenissä on tapahtunut kesän aikana paljon muutoksia. Veteraanimanageri Craig Brown poistui seuran peräsimestä. Hänet korvasi aiemmin St. Johnstonessa vaikuttanut Derek McInnes. Tärkeintä on kuitenkin se, että maalitykki Niall McGinn teki kahden vuoden jatkosopimuksen ja jäi seuraan.

Lisäksi McInnes on tehnyt tukun lupaavia hankintoja. Gregg Wylde tuli ilmaisella siirrolla Boltonista, Barry Robson naarattiin Sheffield Unitedista ja Willo Flood tuli Donsiin Dundee Unitedista. Aberdeen on nostettu hopeamitalistiehdokkaaksi jo ennen kuin pallo on liikahtanutkaan. Kerroin Aberdeenin voitolle avauskierroksella on 1,95.

Kilmarnockin kesä ei ole sujunut yhtä suotuisissa merkeissä. Myös vierasjoukkueen peräsimessä on uusi mies, sillä Kenny Shiels sai potkut. Hänet korvaa seuralegenda Allan Johnston. Samalla fanien protestit seuran omistaja Michael Johnstonia vastaan jatkuvat.

Cillian Sheridan jätti seuran kesällä, joten Killieltä näyttää puuttuvan tulivoimaa. Kerroin sille, että vierasjoukkue jää nollille, on 2,40.

Celtic 1.25, tasapeli 5.65, Ross County 10.00

Aivan kuin vuosi sitten, Celticin fokus on tälläkin kaudella Euroopassa. Neil Lennonin suojatit urakoivat tällä hetkellä Mestarien liigan karsinnoissa, joten Celtic jopa lepuuttanee joitakin avainpelaajiaan liigan avauskierroksella.

Gary Hooper ja Victor Wanyama siirtyivät Valioliigaan, mikä antoi Lennonille mukavan siirtokassan. Toistaiseksi manageri on tyytynyt takalinjojensa vahvistamiseen. Seuraan ovat liittyneet Virgil Van Dijk, Amido Balde, Steven Mouyokolo sekä Ajaxista tullut laituri Derk Boerrigter. Lauantaina Ross Countya vastaan saatetaan nähdä uudenlainen Celtic. Kerroin sille, että hallitseva mestari tekee yli 2,5 maalia, on 2,20.

Ross County yllätti kuitenkin useasti viime kauden aikana. Viime kaudella viidenneksi sijoittunut joukkue on pysynyt pääosin kasassa, joten Derek Adams suojatteineen tavoittelee varmasti tosissaan hyvää tulosta Parkheadilta.

Iain Vigurs siirtyi Motherwelliin, mutta Richard Brittainin päätös jäädä Highlandsille (vaikka mies teki jo alustavan sopimuksen St. Johnstonen kanssa) on Countylle iso asia. Adams on myös vaalinut joukkuehenkeä, joka teki viime talvena vaikutuksen joukkueen huhkiessa ensimmäistä pääsarjakauttaan. Tasapelin kerroin on 5,65.

Hibernian 3.15, tasapeli 3.30, Motherwell 2.20

Kausi ei ole edes alkanut, mutta manageri Pat Fenlonin asema Hibernianissa on jo nyt vaakalaudalla. Syy siihen on viime viikolla Eurooppa-liigassa kärsitty 0-7-kotitappio Malmölle. Osa faneista vaatii jo nyt irlantilaisen päätä vadille.

Leigh Griffiths kannatteli Hibsiä ajoittain viime kaudella, eikä Fenlon ole löytänyt hyökkäykseen ketään, joka kompensoisi luovuuden puutetta. Se voi käydä kalliiksi sekä Fenlonille että joukkueelle. Hibernianin korkea kotikerroin 3,15 kertoo olennaisen isäntien kehnosta tuloskunnosta.

Kuten niin usein aiemminkin, Motherwell valmistautuu kauteen ilman joitakin viime sesongin avainmiehiään. Michael Higdon, Henrik Ojamaa, Darren Randolph, Chris Humphrey ja Nicky Law ovat vaihtaneet maisemaa, joten manageri Stuart McCallilla on kädet täynnä töitä, jotta kakkossijan uusiminen olisi mahdollista.

Iain Vigursin saapuminen seuraan Ross Countysta tekee Motherwellin keskikentästä yhden liigan parhaista. James McFaddenin jatkosopimus piti rivessä myös yhden liigan parhaista all-round-hyökkääjistä. Kerroin sille, että Well johtaa Hiberniania tauolla, on 2,85.

Parhaat vedot

Aberdeen tekee yli 1,5 maalia Kilmarnockia vastaan, 2,12
Celtic voittaa kummankin puoliajan Ross Countya vastaan, 2,75
Motherwell voittaa Hibernianin 2-0, 10,00

Lyö vetoa skottifutiksesta täällä!