Skottifutis: Celtic pysäyttää St. Mirrenin etenemisen liigacupissa


ST. MIRREN-CELTIC

St. Mirrenille liigacupin välierä tuo kaivattua hohtoa vaikeaan kauteen. Viime viikon 1-4-tappio Ross Countylle kotona pudotti joukkueen pisteen päähän sarjan viimeistä edellisestä sijasta. Se ei ole parasta valmistautumista Celticin kohtaamiseen.

Saints saa rohkaisua siitä, että viime kaudella Kilmarnock kaatoi Celticin kansallisareena Hampden Parkilla, jossa tämäkin ottelu pelataan. St. Mirrenin manageri Danny Lennon julistikin jo, että "sunnuntaina voi olla altavastaajan päivä".

St. Mirren ylsi liigacupin finaaliin 2010, mutta hävisi ottelun kahden miehen alivoimalla pelanneelle Rangersille. Lennonin alaisuudessa Saints ei kuitenkaan ole tehnyt maaliakaan Celticin verkkoon, hyviin tuloksiin yltämisestä on turha edes puhua.

Celtic on tällä kaudella dominoinut skottifutista aivan mielin määrin. Joukkue on pystynyt pitämään kiinni parhaista pelaajistaan siirtoikkunan aikana. Tähdille onkin käyttöä, jotta Celticillä olisi mitään mahdollisuuksia kahdeksan parhaan joukkoon Mestareiden liigassa. Celtic kohtaa seuraavassa otteluparissa Juventuksen.

Tiistain 4-0-voitossa Dundee Unitedista Celtic ja etenkin Gary Hooper ja Victor Wanyama esittivät parastaan. Jos vire kantaa kansallisareenalle, otteluun ei voi veikata kuin yhtä voittajaa. Celticin voittokerroin on 1,30.

ABERDEEN-HIBERNIAN

Aberdeen on parantanut viime kaudesta huomattavasti, mutta joukkueen kausi on ollut silti sekava. Ajoittain Dons näyttää aidosti vaaralliselta ja Niall MGinn tuo ryhmään viime kaudella puuttunutta maalivainua ja luovuutta. Parhaimmillaan Aberdeen on ollut Valioliigassa toisena.

Viime viikolla joukkue kuitenkin hävisi Invernessille 0-3. Sen kaltaiset tappiot eivät ole olleet harvinaisia. Tapaninpäivänä Motherwell nöyryytti Craig Brownin suojatteja maalein 4-1. Viikkoa aiemmin Kilmarnock haki pisteet Aberdeenin kentältä.

Donsilla on vain kuusi pistettä matkaa sarjan toiselle sijalle, mutta seuran ympärillä leijuu silti alisuorittamisen tunne.

Aberdeen on tehnyt maalin ensimmäisellä puoliajalla neljässä viidestä viime liigaottelustaan. Kerroin Aberdeenin taukojohdolle Hiberniania vastaan on 2,70.

Hibsin riippuvuus Leigh Griffithsiin korostui viime viikolla, kun Wolverhamptonista lainalla oleva hyökkääjä raahasi uskomattomalla vapaapotkumaalillaan Hibernianin tasapeliin Dundeeta vastaan.

Kapteeni James McPaken vire on huolenaihe manageri Pat Fenlonille. Viime kaudella pohjoisirlantilainen oli niin hyvä, että seura muutti kesällä hänen lainasopimuksensa pysyväksi pahviksi. Tällä kaudella samaa pelivirettä ei ole löytynyt.

Hibs ei ole viidessä viime ottelussaan pystynyt tekemään kertaakaan enempää kuin yhtä maalia samassa pelissä. Alle 1,5 maalin kerroin on 3,90.

DUNDEE-KILMARNOCK

Dundeen kausi on mennyt seuran kannalta valitettavasti aivan odotusten mukaan. Manageri Barry Smith paljasti joitakin kuukausia sitten teipanneensa joukkueensa pukuhuoneen seinälle lehtijuttuja, joissa Dundeeta veikattiin sarjajumboksi. Hän tuskin on liittänyt viereen tämänhetkistä sarjataulukkoa.

Smith ymmärtää kyllä, että joukkueen on alettava kaventaa eroa muihin sarjataulukon hännillä. Viime viikolla Ross Countyn voitto vain kasvatti eroa. Dundeen esitys 1-1-tasapelissä Hiberniania vastaan oli kuitenkin rohkaiseva. Hyökkääjä John Baird oli juuri sellainen uhka, jota joukkue on kaivannut.

Kerroin sille, että Dundee voittaa ensimmäistä kertaa yhdeksään otteluun, on 2,90.

Viime viikon Dundee United -häviö päätti Kilmarnockin viiden ottelun tappiottoman putken. Se ei ole silti suurin huolenaihe Rugby Parkilla. Seura nimittäin vältti selvitystilan vain täpärästi, kun se pääsi velkojiensa kanssa sopuun 16 000 punnan veloista.

Killie on uusin talousongelmiin ajautunut Valioliiga-seura. Manageri Kenny Shiels ilmoitti, että muualle siirtyvät Liam Kelly ja Michael Nelson korvataan oman nuorisokaartin pelaajilla. Se voi vaikuttaa Kilmarnockin tuloksiin loppukauden aikana.

Killien vierasvire on tällä kaudella ollut parempaa kuin viime sesongilla. Kerroin sille, että joukkue palaa Dens Parkilta kolme pistettä mukanaan, on 2,25.

DUNDEE UNITED-ROSS COUNTY

Manageri Peter Houston jättää Dundee Unitedin kauden päätteeksi ja korvaajan etsintä on jo käynnissä. Kaudesta voisi hyvinkin tulla pannukakku, mutta Tangerines väläytti haluaan jättää Houstonille hyvät muistot kaudesta voittamalla Kilmarnockin 3-2. Tosin tiistaina Celtic nöyryytti Unitedia kotonaan maalein 4-0.

Johnny Russellin upea hattutemppu Kilmarnockin verkkoon oli oiva näyte siitä, että Houston on tehnyt hienoa työtä seuran nuorten pelaajien kehittämisessä. Loppukauden aikana Unitedin on käytettävä juuri tämäntyyppistä innostusta ponnahduslautana.

United piti nollan viimeksi kahdeksan kierrosta sitten 3-0-derbyvoitossa Dundeesta. Kerroin sille, että omissa soi taas, on 1,38.

Ross County on käyttänyt tammikuun siirtoikkunan tehokkaasti ryhmänsä vahvistamiseen. Hibernanista hankittu Ivan Sproule ampui debyytissään kaksi palloa St. Mirrenin verkkoon. Tällä viikolla riveihin liittyi saksalaishyökkääjä Steffen Wohlfarth kotimaansa kolmannen sarjatason SV Wehenistä.

4-1-voitto St. Mirrenistä näytti, kuinka vaarallinen Ross County voi parhaimmillaan olla. Säilymisen suhteen kaikki näyttää hyvältä (jumbo-Dundee on 11 pistettä perässä), mutta manageri Derek Adams on asettanut tavoitteekseen parantaa joukkueen sijoitusta vielä loppukauden aikana.

County on voittanut kaksi edellistä vierasotteluaan. Kerroin putken jatkumiselle on 4,30.

Parhaat vedot

Celtic voittaa St. Mirrenin, 1,30

Hibernian pitää nollan Aberdeenia vastaan, 4,30

Dundee ja Kilmarnock pelaavat tasan, 3,25

Dundee United voittaa Ross Countyn 2-1, 8,00