Suomen Cup: Finaalissa maaleja molempiin päihin


Kotimainen jalkapallokausi huipentuu lauantaina Suomen Cupin finaaliin. FC Interille finaali on mahdollisuus kirkastaa kehnoa kautta, HJK tavoittelee tuplamestaruutta. Lisäksi loppuottelua jännitetään eritysesti Vaasassa, sillä HJK:n voittaessa liiganelonen VPS lunastaisi itselleen paikan ensi kauden Eurooppa-liigaan.

Kokoonpanot

HJK:n ryhmä on lähes terve. Pitkäaikaispotilas Rasmus Schüller ja Suomen Cupia jo Hongan paidassa pelannut Roni Porokara ovat sivussa. Maalivahti Antonio Doblas ja hyökkääjä Aristide Bancé ovat toipuneet pelikuntoon. Viikon pelaamatta ollut HJK lähtee otteluun parhaalla miehistöllään.

FC Interin riveistä puuttuvat pitkäaikaispotilas Ville Nikkari ja pelikiellossa oleva Diogo da Costa. Liigan päätöskierroksella huilanneet pelaajat, tärkeimpänä Mika Ojala, ovat ryhmässä mukana.

Vire

HJK päätti Veikkausliigan voittamalla neljästä viimeisestä ottelustaan vain yhden. Eurooppa-liigassa tilillä on pelkkiä tappioita. HJK ei siis ole omalla mittarillaan kummoisessa lyönnissä. Mestaruuden aikainen varmistuminen vaikutti luonnollisesti loppukauden esityksiin.

Huonon kauden pelannut Inter palloili pitkään käytännössä ilman panosta. Viidestä viimeisestä liigapelistään joukkue voitti vain yhden. Sinimustat jäivät liigassa sijalle 10.

Ratkaisun paikat

Syttyykö HJK? HJK:n loppusyksyn liigapelit olivat aivan puolivillaista palloilua Eurooppa-liigan otteluiden välissä. Menestymään tottuneen HJK:n kohdalla edes cup-finaaliin syttyminen ei ole itsestään selvää. Jos HJK pelaa oikealla asenteella, se on suursuosikki.

Interin puolustuspeli. Inter päästi liigakaudella 47 maalia. Määrä on huolestuttava ennen tulivoimaisen HJK:n kohtaamista. Nyt puolustuksen on toimittava. Normaalisti pallonhallinnasta nauttivan joukkueen voi olla tyytyminen vastaiskuihin.

Pelivihjeet

Yli 2,5 maalia, 1,70. Peruuttelu ei kuulu kummankaan joukkueen tapoihin kotimaisilla kentillä.

Molemmat joukkueet tekevät maalin, 1,87. Interille aukeaa omat tilaisuutensa, ja sillä on myös eväitä käyttää ne. Etenkin Ojala-Irakli Sirbladze -akseli on vaarallinen.

Lyö vetoa ottelusta täällä!