Suomen Cupin välieräpaikat jakoon


Haka 3,50, tasapeli 3,25, KuPS 2,00

Hakan materiaalilla putoaminen liigastakaan ei olisi selviö, mutta viime aikoina valkeakoskelaisten peli on takkuillut sarjatasoa alempana kelpo tuloksista huolimatta. Lisäksi riveistä puuttuvat pitkäaikaispotilas Jarno Mattila, pelikieltoaan sovittava Sakari Saarinen sekä lainahyökkääjä Juho Lehtonen, joka pelasi jo aiemmin Suomen Cupia TPS-paidassa ja on siten edustuskelvoton. KuPSinkaan pelaajatilanne ei ole ideaali, sillä ainakin Jussi Kujala ja Etchu Tabe ovat sivussa. Huhut kertovat myös Dawda Bah'n poissaolosta. Lyhyellä sopimuksella seuraan palannut Chris James tuo leveyttä, mutta hänen pelituntumansa on nollissa. KuPS on kuitenkin löytänyt pelinsä liigassa ja on lisäksi hyvä cup-joukkue, joten mennään otteluun vierasvoitto edellä. Kovin suurinumeroista voittoa KuPS tuskin ottaa.

FC Honka 2,05, tasapeli 3,25, IFK Mariehamn 3,40

Cup-kohtaamisen ohella joukkueet hakevat jo asetelmia torstaille, jolloin samat joukkueet kohtaavat samalla kentällä uudelleen liigaottelussa. Honka sai liigaluisunsa katkaistua ja on nyt kolmen pelin tappiottomassa putkessa, joten kotijoukkue on lievä ennakkosuosikki. IFK:n mahdollisuudet ovat kuitenkin hyvät, jos Jani Lyyski ja Petteri Forsell ovat pelikunnossa - kumpikin joutui jäämään perjantain Jaro-ottelusta pois yllättäen alkulämmittelyn jälkeen. Siitä huolimatta IFK nappasi 1-0-voiton. Liigassa joukkueiden väliset ottelut ovat perinteisesti olleet todella tasaisia, ja nytkin lopputuloksen veikkaaminen on paljolti kolikonheittoa. Kokeillaan sen sijaan peleihin yli 2,5 maalia kertoimella 2,00; Honka on löytänyt maalivireensä, ja IFK:n otteluissa voi tapahtua kaikenlaista.

FC Jazz-j 7,00, tasapeli 4,50, RoPS 1,38

Ottelun ennakkosuosikista ei tietenkään ole mitään epäselvyyttä, mutta läpihuutojuttu tämä peli ei välttämättä RoPSille ole. Jazz kuuluu Kakkosen parhaimpiin joukkueisiin ja ilman pelikiellossa olevaa Tuomo Könöstä pelaava RoPS on pahamaineisen huono vierasjoukkue. Liigassa rovaniemeläiset ovat hävinneet molemmat vieraspelinsä, eikä ottelusta cup-huumassa kaiken peliin pistävää altavastaajaa vastaan ole odotettavissa mitään ylikävelyä. Yksittäisessä ottelussa voi tapahtua mitä tahansa. RoPS on kiistatta suosikki, mutta rohkea kokeilee kotivoiton ja tasapelin kerrointa. Kenties tolkkupäisempi valinta on kuitenkin RoPSin yhden maalin voitto (tasapeli, kun ottelun alkutilanne on 1-0) kertoimella 2,06.

VPS 2,10, tasapeli 3,20, JJK 3,30

Kummankin joukkueen tilanne on mielenkiintoinen. Suomenkin mittapuulla todella kapealla ringillä operoiva VPS on hirmuisessa otteluruuhkassa, eikä JJK ole vielä voittanut liigassa otteluakaan. Jyväskyläläisille voikin olla tärkeämpää saada nyt liigakausi raiteilleen. Toisaalta VPS:llä ei kertakaikkiaan ole mahdollisuutta kierrättää paljoakaan, joten se "joutuu" joka tapauksessa pelaamaan melko hyvällä kokoonpanolla. JJK:n peli on pahasti hakusessa, mutta VPS:lläkin on taipumus pettää juuri silloin, kun se on suosikki. Lähtökohtaisesti VPS on kuitenkin vahvoilla. Kokoonpanot on syytä tarkistaa ennen pelipäätöstä. Turvallisin pelivalinta lienee alle 2,5 maalia kertoimella 1,60.

Lyö vetoa otteluista täällä!