Superettan: GAIS kärkijahdissa Jönköpingissä


Joukkueet painivat eri päissä sarjataulukkoa. GAIS on mukana nousukahinoissa, Jönköpings Södra haluaa tehdä pesäeroa putoamisviivaan. Illan ottelu on siis jälleen kummallekin tärkeä.

Tällä hetkellä Superettanissa ei juuri pelata otteluita, jotka eivät olisi tärkeitä. Sarja on äärimmäisen tasainen, jos vain viisi pistettä kerännyttä sarjajumbo Bragea ei oteta huomioon. Viidentenä olevan GAISin ja viimeistä edellisenä majailevan Värnamon välinen ero on vain 11 pistettä. Se voi kuulostaa paljolta, mutta voiton ja tappion välinen ero on todella merkittävä.

GAISilla on kasassa 23 pistettä. Sarjakärki Örebro on 10 pistettä edellä, mutta heti kärjen alapuolella on tasaista. GAIS on pelannut viime aikoina hyvin. Edellisellä kierroksella se pelasi juuri Örebron kanssa 1-1-kotitasapelin. Sitä ennen GAIS voitti kolmessa peräkkäisessä ottelussa Landskronan, Bragen ja Assyriskan. Göteborgilaisilla on kuitenkin edelleen loukkaantumishuolia. Sivussa ovat Marcus Översjö, Jeffrey Aubynn, Fredrik Jonsson, Jesper Floren ja August Lohaprasert Gustafsson, joka ei ole pelannut vielä koko kaudella. Lisäksi Landskrona-ottelussa kovan taklauksen kohteeksi joutuneen Mohamed Abdulrahmanin pelaaminen on epävarmaa.

Jönköpings Södra puolestaan pyrkii tekemään pesäeroa putoamisviivaan. 14 pisteellään joukkue on pari pistettä viivan paremmalla puolella, mutta jokainen ottelu on todella tärkeä. Neljästä viime ottelustaan Jönköping on voittanut vain yhden ja hävinnyt neljä. Sarja menee tauolle tämän kierroksen jälkeen, joten voitonnälkä on varmasti kova. Myös kotijoukkueella on kuitenkin loukkaantumishuolia, sillä Viktor Rönneklevin, Samuel Adjein ja Tom Siwen pelaaminen on epävarmaa. Aleksei Kangaskolkan pitää puolestaan sivussa pelikielto. Sekin on merkittävä menetys, vaikka hyökkääjä ei olekaan päässyt aivan odotetulle tasolle. Kangaskolkka on yhdessä Tommy Thelinin kanssa joukkueensa paras maalintekijä neljällä osumallaan.

Jönköpingin saldo kotikentällä ei ole häävi: kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. GAISia vastaan saldoa on vaikea parantaa, sillä kyseessä on hyvä vierasjoukkue (kolme voittoa, yksi tasapeli, kaksi tappiota). GAISin viime aikojen esitykset puhuvat myös vierasvoiton puolesta, vaikka Jönköpingin pitäisikin saada kurjuusputki poikki ennen taukoa.

Kertoimet: Jönköpings Södra - GAIS

1. 2,40
X.
3,30
2.
2,75

Lyö vetoa Superettanista täällä!