Superettan: GIF Sundsvall suosikki Landskronaa vastaan


GIF Sundsvall on kaapinut viime aikoina hyviä tuloksia, vaikka peli ei ole ollut säkenöivää. Assyriskaa vastaan keskinkertainen peliesitys kostautui. Tänään Giffarna kohtaa Landskronan. Pitääkö joukkue pintansa taukoon asti?

Sundsvall aloitti kautensa kahdella tappiolla ja maalierolla 0-6, mutta sai sitten koneensa käyntiin. Ailahtelu on kuitenkin hurjaa, ja rangaistuksena siitä Giffarna hävisi edellisen kotiottelunsa Assyriskalle 2-4. Tänään vastassa on keskikastin Landskrona, jonka lamakausi päättyi edellisen kierroksen voittoon.

Sundsvall ei ole ollut parhaassa mahdollisessa iskussa. Pisteitä on kuitenkin tullut heikommillakin esityksillä. Kärkikamppailussa Assyriskaa vastaan henkinen vahvuus ja tuurikaan eivät riittäneet. Huomionarvoista on se, että ennen Assyriska-tappiota GIF Sundsvall oli päästänyt vain kahdeksan maalia 11 ottelussa. Joukkue kuitenkin ryhdistäytyi ja haki viime kierroksella 2-1-voiton sarjajumbo Bragen kotikentältä.

Sundsvallin suurin vahvuus on kuitenkin ollut pistepotin kertyminen keskinkertaisista esityksistä huolimatta. Assyriska-tappiota lukuunottamatta edellinen pistemenetys on toukokuun puolivälistä, jolloin Giffarna jäi tasapeliin Örgryteä vastaan. Edellinen tappio tuli huhtikuun puolivälissä. Jos Sundsvall jatkaa voittojen tiellä myös Landskronaa vastaan, se petaa itselleen hyvät asetelmat syksyksi.

Landskrona on 18 pisteellään sarjassa yhdeksäntenä. Joukkue on epätasainen, sillä edellisen kierroksen voittoa edelsi kaksi tappiota. Huonosta joukkueesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä Landskrona muun muassa voitti Assyriskan vieraskentällä peräti 3-0. Joukkue on osoittanut pystyvänsä maalintekoon, mutta omissakin soi samaa tahtia.

Ennakkoon arvioituna GIF Sundsvall on vahvoilla, mutta pelin olisi parannuttava. Sundsvall on perinteisesti ollut vahva kotijoukkue, mutta siitäkään ei näkynyt merkkejä Assyriskaa vastaan. Kyseessä on kuitenkin viimeinen kierros ennen kesätaukoa, joten Sundsvallia on pidettävä suosikkina.

Kertoimet: GIF Sundsvall - Landskrona BoIS

1. 1,50
X. 4,25
2. 5,50

Lyö vetoa Superettanista täällä!