Superettan: Hammarby hyvästelee Söderstadionin


Söderstadionilla pelattiin ensimmäinen ottelu huhtikuussa 1967. Tänä iltana Hammarby jättää kotiareenalleen jäähyväiset Ängelholmia vastaan.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen voitti Hammarby, joka vieraili silloin Ängelholmissa noin tuhannen vieraskannattajan tukemana. Sunnuntai-iltana Söderstadionilla Bajenin kannattajia on vielä paljon enemmän. Iso kysymys onkin se, pystyykö Hammarbyn joukkue sivuuttamaan muut juhlallisuudet, kun ottelu pyörähtää käyntiin.

Hammarbyllä on ollut vaikeuksia luoda vaarallisia maalintekopaikkoja. Siihen tuli kuitenkin muutos edellisellä kierroksella Degerforsia vastaan. Avausjaksolla tempo oli matala eikä maalintekopaikkoja syntynyt kumpaankaan päähän. Tahti muuttui toisella jaksolla, kun Hammarby vaihtoi kentälle Christophe Lalletin ja Sebastian Castro-Tellon. Yhtäkkiä Bajen alkoi luoda tukuttain tekopaikkoja, mutta maalit olivat tiukassa. Myös Degerforsilla oli tilanteensa, ja Hammarbyn maalilla Johannes Hopf joutuikin venymään huipputorjuntaan parikymmentä minuuttia ennen loppua. Lopulta esiin astui Kennedy Bakircioglu, joka ratkaisi ottelun omin käsin. Noin 15 minuuttia ennen loppua keskikenttämiehen antama kulmapotku leijaili yllättäen suoraan takakulmaan. Osuma jäi voittomaaliksi.

Puolustuspäässä Hammarby on edelleen vankka. Omiin on mennyt vain kahdeksan maalia, ja koko Superettanissa vain yhden maalin vähemmän päästänyt Örebro on pystynyt parempaan. Hyökkäyspeli sen sijaan on liian ideatonta. Kun oma pää kuitenkin pitää niinkin hyvin, voittoja tulee jatkossa varmasti. Jos Bajen saa hyökkäyspelinsä kuntoon, joukkue on todella vaarallinen.

Illan vastustaja Ängelholm on sarjassa kahdentenatoista, mutta vain viisi pistettä Hammarbytä jäljessä. Asetelma kertoo omaa kieltään sarjan tasaisuudesta ja ottelun tärkeydestä. Hammarby tarvitsee kolme pistettä pysyäkseen kärjen mukana. Ängelholm puolestaan saattaisi tappiolla pudota putoamisviivan alapuolelle. Luvassa on kuitenkin tasainen ottelu, kuten aina Hammarbyn pelatessa. Ympärillä pyörivä spektaakkeli tuo otteluun vielä oman lisämausteensa. Ängelholm hävisi edellisen ottelunsa kotonaan IFK Värnamolle 1-2, mutta voitti ennen sitä kahdesti peräkkäin.

Lopulta ottelu kuitenkin ratkeaa siihen, pystyykö Hammarby maalintekoon. Seuralle olisi valtavan tärkeää hyvästellä Söderstadion voitolla. Kotiyleisön tuesta se ei jää kiinni.

Kertoimet: Hammarby - Ängelholm

1. 1,65
X. 3,75
2. 4,75

Lyö vetoa Superettanista täällä!