Superettan: jatkuvatko Hammarbyn maalintekovaikeudet Östersundissa?


Hammarby ei saanut hyvästellä Söderstadionia toivomallaan tavalla. Tasapeliin jääminen Ängelholmia vastaan ei edesauta kärjen kiinnisaamista. Lauantaina vastaan asettuu Östersund, joka otti viimeksi voiton häntäpään kamppailussa. Tänään isännillä on mahdollisuus nousta tasapisteisiin Hammarbyn kanssa.

Hammarbyn tilanne on taas hankala, sillä Bajen on jäänyt kärkitaistosta jälkeen. Söderstadionin jäähyväisottelu päättyi tasapeliin, kun Kennedy Bakircioglu pelasti joukkueen taas kerran. Östersundin tilanne tasaisessa Superettanissa on puolestaan parempi. Edellisen kierroksen voitto toisesta häntäpään joukkueesta IFK Värnamosta antaa Östersundille tänään mahdollisuuden nousta voitolla tasapisteisiin vieraansa kanssa.

Hammarbyn ongelmat ovat edelleen hyökkäyspelissä. 13 ottelussaan Bajen on tehnyt vain 11 maalia. Vain sarjataulukon jumbokaksikon saldot ovat pienempiä. Puolustuspeli Hammarbyllä on edelleen kunnossa, sillä Bajen on päästänyt toiseksi vähiten osumia sarjassa. Vain Örebro (7 päästettyä maalia) pistää paremmaksi kuin Hammarby, joka on noukkinut pallon verkostaan yhdeksän kertaa. Hammarbyn ailahtelu ja vaihtelevat tulokset tekevät Östersund-ottelusta vaikean veikattavan. Bajenin saldo viidestä viime ottelusta on voitto, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Se ei riitä sarjan kärkisijoja tavoittelevalle joukkueelle.

Östersund oli alamaissa, mutta on nyt voittanut kahdesti peräkkäin. Se on nostanut joukkuetta häntäpään taistossa ja antaa nyt mahdollisuuden nousta tasapisteisiin Hammarbyn kanssa. Kotipelit Östersundilla sujuvat perinteisesti vähän niin ja näin, ja tämänkin kauden saldo kotinurmelta on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja tappio. Joukkue on kuitenkin vahvempi kotonaan kuin vieraissa.

Hammarby tarvitsisi tasonnostoa muiltakin pelaajilta kuin Bakircioglulta, joka on varmistanut Bajenille sen viimeisimmät pisteet. Östersund on päästänyt jo 18 maalia, mikä voi auttaa Hammarbytä, kunhan oma pää pysyy taas tiiviinä. Hammarbyn ottelut ovat yleensä tasaisia ja ratkeavat yhden maalin erolla.

Kertoimet: Östersund - Hammarby

1. 2,60
X. 3,30
2. 2,55

Lyö vetoa Superettanista täällä!