Superettan: Örebrolla mahdollisuus vahvistaa asemaansa sarjakärjessä


Ruotsin toisen sarjatason sarjakärki Örebro kohtaa perjantaina Örgryten. Kovakuntoinen Örebro vahvistaisi voitollaan asemiaan sarjakärjessä ja asettaisi paineita sarjakakkosena olevalle GIF Sundsvallille.

Örebro on ollut Superettan-kauden vakuuttavimpia joukkueita. ÖSK on hävinnyt vain kerran Hammarbylle. Siitäkin on aikaa lähes kaksi kuukautta. Sekä GIF Sundsvall että sarjakolmonen Falkenberg ovat kolme pistettä perässä, joten Örebrolla on hyvä tilaisuus kasvattaa perässäjuoksijoiden paineita. Lisäksi sekä Sundsvallin että Falkenbergin lähiaikojen ohjelma on paperilla haastavampi kuin Örebron.

Örgryte on toistaiseksi kerännyt 12 pistettä, mikä oikeuttaa 12. sijaan sarjataulukossa. Göteborgilaisilla on kuitenkin mahdollisuutensa. Jönköping Södra ja Östersund jahtaavat Örgryteä tiiviisti, mutta voitto saattaisi nostaa ÖIS:n sarjassa useamman pykälän ylöspäin. Motivaatiokin on siis kunnossa. Viime aikoina Örgryte ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan vahva. Illan kysymys piileekin juuri siinä, onko joukkueella rahkeita haastaa Örebro.

Edellinen ottelu Östersundia vastaan päättyi Örgryten 2-1-kotivoittoon, mutta se olikin ensimmäinen voitto sitten huhtikuun lopun. Silloin ÖIS voitti Landskrona BoISin vieraissa 4-2. Se on puolestaan entisen suurseuran kauden ainoa vierasvoitto toistaiseksi. Landskrona-ottelua lukuunottamatta Örgryten paras suoritus vieraskentällä tältä kaudela on 0-0-tasapeli Jönköping Södran vieraana.

Örebro on kirjauttanut neljä peräkkäistä voittoa eikä siis ole hävinnyt Hammarby-tappiota lukuunottamatta kertaakaan. Kotivoiton kerroin on kuitenkin vaatimaton 1,28. Saattaakin olla tuottoisampaa lyödä vetoa siitä, mitkä lukemat taululla ovat tauon koittaessa. Örebron kahdeksasta edellisestä ottelusta seitsemän on nimittäin mennyt tauolle lukemissa 0-0. Taukotasapelin kerroin on 2,45.

Kertoimet: Örebro - Örgryte

1. 1,28
X. 4,85
2. 10,50

Lyö vetoa Superettanista täällä!