Taktinen ennakko: Arsenalin keskikenttä paljastaa Hullin heikkoudet


KOKOONPANOT

Arsenalin loukkaantumistilanne on paranemassa, mutta kolme potentiaalista avauskokoonpanon pelaajaa on silti todennäköisesti sivussa. Theo Walcott (polvi) on sivussa heinäkuuhun saakka. Thomas Vermaelenin (polvi) ja Alex Oxlade-Chamberlainin (nivunen) pelaaminen on erittäin epävarmaa. Jack Wilshere voi kuitenkin napata paikan vaihtopenkiltä.

Hullin toppari James Chesterin (takareisi) pelaaminen on hieman epävarmaa. Kolme kuukautta sitten nivusleikkauksessa olleen Robbie Bradyn odotetaan olevan mukana kokoonpanossa. Irlantilaislaituri on pelannut tänä vuonna vain 101 minuuttia, joten avaukseen hänestä ei kuitenkaan ole. David Meyler on myös mukana, sillä yhteenotto Adnan Januzaj'n kanssa ei poikinut lisätoimenpiteitä. Manchester United -ottelussa tuomarina ollut Craig Pawson kertoi nähneensä tilanteen selvästi, eikä Meyler hänen mielestään tallonut Januzaj'ta tahallaan. Hyökkääjät Nikica Jelavic ja Shane Long ovat Hullin paidassa edustuskelvottomia FA Cupissa.

AIEMMAT KOHTAAMISET

Joulukuussa Arsenal otti Hullista selvän 2-0-kotivoiton. Silloin Hull ei saanut Mesut Öziliä kuriin. Vierasjoukkue pelasi kolmen topparin puolustuslinjalla. Nicklas Bendtner aloitti Arsenalin ainoana kärkenä, joten käytännössä Hullin puolustuksessa oli Bendtnerin vartioija, yksi varmistava pelaaja ja yksi käytännössä turha kaveri. Puolustusvoittoinen, varmistava systeemi olisi voinut toimiakin, ellei omissa olisi soinut jo kahden minuutin jälkeen. Takaiskumaalin myötä keskikentän pohjapelaaja Tom Huddlestone joutui sekä vartioimaan Öziliä että rakentamaan peliä. Siihen Huddlestonen rahkeet eivät riittäneet.

Huhtikuussa KC Stadiumilla Steve Bruce peluutti 4-4-2-ryhmitystä. Hull hävisi tylsän, panoksettoman ottelun numeroin 0-3. Hull pelasi kuitenkin paremmin kuin joulukuisessa kohtaamisessa, vaikka Lukas Podolskin nopeus Arsenalin vasemmalla laidalla aiheutti ongelmia isännille.

HULLIN RYHMITYS

Hull pelasi Arsenalia vastaan paremmin neljän kuin kolmen miehen puolustuslinjalla. Arsenalin kohdanneen Wiganin esitys FA Cupin välierässä tarkoittaa kuitenkin sitä, että Bruce ei välttämättä suinkaan lähde otteluun neljän linjalla. Kolmen miehen linjan ongelma on kuitenkin se, että jos Arsenal tekee aikaisen maalin, "ylimääräisen" kolmannen topparin tuomat edut menetetään. Emirates Stadiumin liigakohtaamisessa Hullin ongelma oli Özilin lähelle pääseminen. Nyt Özil ei ole vastaavassa iskussa, mikä sekin puoltaa kolmen miehen linjalla yrittämistä.

Brucen toinen pulma löytyy kärjestä. Jos Hull pelaa kolmen miehen linjalla, hyökkäyksessä pelannee kaksi pelaajaa. Ehdolla ovat Matty Fryatt, Sone Aluko ja Yannick Sagbo. Jos Bruce peluuttaa neljän miehen puolustuslinjaa, hän voisi käyttää Jake Livermorea keskikentän pohjalla Özilin päällystakkina. Näin ollen Huddlestone ja Meyler voisivat pelata Livermoren kummallakin puolen, ja Hull voisi käyttää kahta laituria. Ahmed Elmohamady pelaisi tässä ryhmityksessä oikealla ja Fryatt tai George Boyd vasemmalla. Laitakaksikko voisi vaihtaa sijoittumistaan pelitapahtumien mukaan. 4-1-4-1-muodostelma vaikuttaa todennäköisimmältä, koska se on joustavampi ja Brucen ykköshyökkääjät ovat cupissa edustuskelvottomia.

ARSENALIN KUIVA KAUSI

Arsenalin edellisestä pokaalista on yhdeksän vuotta, ja on vaikea uskoa, etteikö se jyskyttäisi takaraivossa. Jopa manageri Arsene Wenger vaikutti olevan hieman huolestunut. Hän painotti, että Arsenal-leirissä ei ole mitään "henkistä estettä" pokaalien voittamiselle, mutta myönsi samalla, että pelaajat saattavat hermoilla. Hermoilu näkyi kiistatta välierässä Wigania vastaan. On tosin huomioitava, että sen ottelun aikoihin Arsenal oli muutenkin huonossa vireessä. Ennen semifinaalia Gunners oli neljän ottelun voitottomassa putkessa, johon kuului 0-6-vierastappio Chelsealle. Välierän jälkeen Tykkimiehet on voittanut viisi peräkkäistä kamppailua.

AARON RAMSEY

Mitä jos Aaron Ramsey ei olisi loukkaantunut? Arsenal voitti 15, pelasi tasan kolme ja hävisi kolme niistä tämän kauden liigaotteluista, joissa Ramsey pelasi vähintään 45 minuuttia. Jos tämä vire olisi kantanut koko kauden, Arsenal olisi saalistanut 87 pistettä ja voittanut mestaruuden. Ei varmastikaan ole sattumaa, että tulokset ovat viime aikoina jälleen parantuneet Ramseyn palattua. Kyse ei ole vain siitä, mitä Ramsey tuo peliin, vaan myös siitä, että hän saa energisillä ja kyvykkäillä nousuillaan parhaat puolet irti muistakin pelaajista. Näin Ramsey tuo hyökkäyksiin uusia mahdollisuuksia, mutta myös suojaa puolustussuuntaan. Ramseyn pitkien pystyjuoksujen merkkaaminen tulee olemaan Hullin kannalta ottelun avainasioita. Tämä vastuu lankeaa todennäköisesti Meylerille.

YHTEENVETO

Arsenalin nykyvire ja Ramseyn paluu huomioiden on vaikea uskoa, että ottelu päättyisi mihinkään muuhun tulokseen kuin melko selkeään Arsenalin voittoon.

Gunnersin voitto nollapelillä antaa kertoimen 2,14. Ottelua kannattaa kuitenkin kenties lähestyä vieläkin rohkeammin ja iskeä peleihin Arsenal -1 kertoimella 2,23.