Tanskan liiga: Bröndbyn vaikea alkukausi saa jatkoa


FC Midtjylland 2.05 Tasapeli 3.40 Bröndby 3.55

Herningissä vietetään perjantaina vastakohtien iltaa: FC Midtjylland ei ole vielä hävinnyt tällä kaudella, Bröndby ei ole voittanut.

Viime viikonloppuna kotijoukkue haki vieraskentältä vakuuttavan 3-1-voiton Randers FC:stä, joka ei ollut vielä hävinnyt ennen ottelua. Omiin mennyt maali oli vasta toinen Midtjyllandin kauden neljässä ottelussa. Organisoitu puolustuspeli vaikuttaakin olevan yksi Susien menestyksen tärkeimmstä tekijöistä.

Ainakaan hyökkäyspelin tehokkuus kotiotteluissa MCH Arenalla ei vielä saa vastustajien puntteja tutisemaan. Kotonaan Midtjylland on voittanut FC Kööpenhaminan 1-0 ja Sönderjysken 2-1. Tulokset kertovat omaa kieltään siitä, kuinka paljon joukkueen keräämästä 12 pisteestä on puolustuspelin ansiota.

Thomas Frank ei ole saanut Bröndbyn valmentajana sitä alkua, jota toivoi. Viime perjantaina BIF jäi 2-2-tasapeliin nousijajoukkue Viborgia vastaan. Ennen sitä Bröndby hävisi Esbjergille ja Sönderjyskelle. Frank tiedostaakin, että voitto ei irtoa perjantainakaan helposti.

"Midtjyllandin pelissä on lukuisia vahvuuksia. Joukkue rakentaa peliä hyvin ja prässää tehokkaasti. Se puolustaa erittäin hyvin ja on vaarallinen suunnanmuutoksissa sekä erikoistilanteissa. FC Midtjylland on kaikin puolin vahva joukkue. Se ei oel sattumaa, vaan taustoilla tehdyn hyvän työn tulosta", Frank totesi Bröndbyn verkkosivuilla.

"MCH Arenan odotetaan varmasti olevan täynnä, kun Bröndby tulee vierailulle. Se on vaikea paikka useimmille joukkueille. Odotamme innolla tulevaa ottelua ja sen tuomia haasteita. Uskon, että meidän tapamme ja valmistautumisemme tukevat voittomahdollisuuksiamme, mutta ottelusta tulee vaikea. Toivottavasti kannattajamme tukevat meitä yhtä upeasti kuin tähänkin asti. Tarvitsemme kaiken tuen, mitä voimme saada."

Historian valossa joukkueet ovat tasaisia: 39 keskinäisestä liigaottelusta FC Midtjylland on voittanut 12 ja Bröndby 13. Kolme edellistä yhteenottoa on päättynyt 1-1-tasapeliin, jonka kerroin tänä perjantaina on 6,50.

Bröndby ei kuitenkaan ole voittanut FC Midtjyllandia liigatasolla kahdeksalla viime yrittämällään. Sarjaan mahtuu neljä FC Midtjyllandin voittoa. Bröndbyn edellinen voitto perjantain vastustajastaan on yli kolmen vuoden takaa. Tuolloin Alexander Farnerudin kahden maalin ilta siivitti Bröndbyn 4-2-vierasvoittoon.

Bröndby on vuoden 2000 jälkeen kohdannut FC Midtjyllandin 19 kertaa vieraskentällä ja voittanut otteluista vain kolme. Tilasto ei taida kaunistua tänäänkään. Kotivoiton kerroin on liian hyvä ohitettavaksi.

FC Midtjyllandin riveistä puuttuvat loukkaantuneet Petter Andersson, Rilwan Hassan, Santiago Villafane ja Tim Janssen. Vierasjoukkue lähtee otteluun ilman Daniel Stenderupia ja Franck Semouta. Kummallakaan joukkueella ei ole pelikielloista johtuvia poissaoloja.

Paras veto:

FC Midtjylland voittaa, 2,05.

Lyö vetoa Tanskan liigasta täällä!