Tanskan liiga: Cup-finaalin uusinta päättyy pistejakoon


Randers FC 2.60 Tasapeli 3.40 Esbjerg 2.60

Pari kautta sitten Randers FC ja Esbjerg pelasivat Tanskan liigassa 2-2-tasapelin. Tulos pudotti kummankin joukkueen sarjaporrasta alemmaksi. Divarissa seurat viettivät kuitenkin vain vuoden ennen nousuaan takaisin pääsarjaan, ja viime kausi oli kummallekin onnistunut paluu. Randers sijoittui kolmanneksi, EfB neljänneksi. Esbjerg voitti lisäksi Tanskan cupin, kun se kukisti finaalissa, kuinka ollakaan, Colin Toddin valmentaman Randers FC:n.

Rakkaat viholliset kohtaavat maanantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Odotukset sekä median että fanien suunnalta ovat kovat. Esbjergin uusi päävalmentaja Niels Frederikseen sai työhönsä loistavan alun, kun joukkue nöyryytti avauskierroksella viime kauden hopeamitalisti FC Nordsjällandia maalein 4-0. RFC:n kaksi avauskierrosta tuottivat puolestaan vain tasapelit ennakkoon heikompia Viborgia (vieraissa) ja Odensea (kotona) vastaan. Viime kierroksen 3-1-voitto hallitsevaa mestari FC Kööpenhaminaa vastaan oli kuitenkin kova työnäyte.

Randers tosin palautettiin maanpinnalle, kun se hävisi viimeksi 1-3 kovavireiselle FC Midtjyllandille. Esbjerg puolestaan otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se jyräsi kotonaan AGF:n yli maalein 5-1. Maanantaina EfB pelaa vasta kauden toisen vierasottelunsa. Ensimmäisessä se voitti kriisijoukkue Bröndbyn 2-0. Esbjergin leirissä kuitenkin tiedetään, että viime kauden pronssimitalisti tulee todennäköisesti olemaan kovempi haaste.

"Randers hakee revanssia cupin finaalitappiolleen ja joukkue on varmasti latautunut. RFC on muutenkin kova joukkue. Sillä on kaksi vaarallista hyökkääjää, Ronnie Schwartz ja Nicolai Brock-Madsen, jotka meidän on saatava kuriin. Aiemmat kohtaamiset ovat kuitenkin osoittaneet, että meidänkin hyökkäyksemme aiheuttaa vaikeuksia Randersille. Puolustuspelimmekin toimii hyvin, joten odotan ottelua luottavaisena, EfB-luotsi Niels Frederiksen ennakoi seuran kotisivuilla.

"Kaikki ottelut tässä sarjassa ovat niin tasaisia, että häviät kehnolla esityksellä ja voitat vain, kun olet parhaimmillasi. Uskon, että sarja pysyy tasaisena läpi kauden. Seuraavaksi FC Kööpenhamina ja FC Nordsjälland aloittavat nousunsa."

Puhtaasti tilastojen perusteella RFC:llä on yliote maanantain ottelussa. Edellinen Esbjergin vierasvoitto Randersista on neljän vuoden takaa. 30. elokuuta vuonna 2009 EfB haki Randersista 1-0-vierasvoiton nykyisin AC Horsensia edustavan Jeppe Mehlin osumalla. 21 aiemmasta liigakohtaamisesta Randers on voittanut yhdeksän, Esbjerg viisi. Seitsemän kohtaamista on päättynyt tasan, eli keskimäärin joka kolmannessa yhteenotossa päädytään pistejakoon. Kumpikin joukkue onnistunee maanantaina maalinteossa (kerroin 1,65).

Kotijoukkueelta sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Remco van der Schaaf ja Anders Egholm. Esbjerg myi maajoukkuemiehensä Martin Braithwaiten Toulouseen ja alkaa totutella aikaan ilman tähteään. Kummallakaan joukkueella ei ole pelikieltoja.

Paras veto: Tasapeli, 3,40.

Lyö vetoa Tanskan liigasta ja katso ottelu suorana lähetyksenä täällä!