Tanskan liiga: Esbjerg käy ryöstöretkellä Bröndbyn vieraana


Bröndby 2.60 Tasapeli 3.40 Esbjerg 2.60

Vuoteen 2009 asti Bröndbyllä oli yliote Esbjergistä, mutta kaudella 2009-10 tilanne tasoittui. Sen jälkeisistä yhdeksästä liigakohtaamisesta Bröndy on voittanut vain kaksi ja Esbjerg kolme, neljästi on päädytty tasapeliin.

Toukokuuhun 2009 asti Bröndy ja Esbjerg olivat kohdanneet 27 kertaa. 10 vuoden aikana EfB oli voittanut Bröndyn vain viidesti, Bröndbyllä voittoja oli kolminkertainen määrä.

Vaikka Esbjerg onkin pystynyt kaunistelemaan tilastoja viime vuosina, joukkue on usein vaikeuksissa Bröndbyn kotiluolassa. Siellä Esbjerg ei ole voittanut neljällä viime yrittämällä. Näistä otteluista kolme on tosin päättynyt tasan, mukaanlukien kaksi edellistä Bröndbyn isännöimää kohtaamista (2-2 ja 1-1). Viimeksi joukkueet kohtasivat maaliskuussa Esbjergissä. Silloin kotijoukkue voitti Jakob Ankersenin maalilla 1-0.

Bröndby jahtaa edelleen kauden avausvoittoaan. Aiemmilta kierroksilta plakkarissa on 1-1-tasapeli FC Vestsjällandia vastaan ja 0-1-tappio Sönderjyskelle. Keskikentän sisupussi Mikkel Thygesen uskoo kuitenkin parempaan huomiseen.

"Tottakai olisimme toivoneet, että meillä olisi kasassa muutama piste tässä vaiheessa kautta, mutta ne tulevat ajan kanssa. Mielestäni kehitymme ja pelaamme paremmin ottelu ottelulta. Mitä enemmän otteluita saamme alle, sitä paremmin opimme tuntemaan toisemme. Pitää muistaa, että joukkueessa on paljon uusia pelaajia", Thygesen totesi Bröndbyn verkkosivuilla.

"Voin täydellä varmuudella sanoa, että ilmassa on paljon positiivisia merkkejä."

Bröndbyn nuori joukkue ei vaikuta aivan vielä ryhmältä, joka kilpailisi vakavasti sijoituksista liigan kolmen, neljän tai viiden parhaan joukossa. Esbjerg uskoo varmasti mahdollisuuksiinsa viedä kolme pistettä, kun joukkueen bussi suuntaa kohti itää. Bröndbyn ympärillä kauden alla leijunut optimismi on hiipumassa, ja uudelle valmentajalle Thomas Frankille olisi elintärkeää saada voittotili auki.

Sunnuntaina se ei kuitenkaan taida onnistua. Esbjerg kompuroi edellisellä kierroksella kotonaan AaB:tä vastaan, mutta avauskierroksen 4-0-voitto FC Nordsjällandista kertoo jotain joukkueen potentiaalista. Viime kauden suurimmalla yllättäjällä on täydet mahdollisuudet voittaa vaisusti aloittanut ja kokematon kotijoukkue.

Paras veto

Esbjerg voittaa, 2,60.

Lyö vetoa Tanskan liigasta täällä!