Tanskan liiga: Esbjergin aika herätä myös kotiliigassa


Esbjerg 2.10 Tasapeli 3.40 AGF 3.40

Viime viikolla Elfsborgin lukemin 2-1 kukistanut Esbjerg suorastaan liitää Eurooppa-liigassa. Nyt ryhmän olisi kuitenkin syytä ryhdistäytyä myös kotoisessa liigassa. Viime kaudella neljänneksi yltänyt Esbjerg on hävinnyt kotiliigassaan kaksi edellistä otteluaan.

Maanantain vastustaja AGF on kuitenkin vielä huonommassa iskussa. Aarhusilaisjoukkue on viiden ottelun voitottomassa putkessa. Itse asiassa joukkueen edellinen täysi pistepotti on kahden kuukauden takaa, jolloin AGF kukisti OB Odensen vieraissa 6-3.

Esbjerg on tilastojen valossa viihdyttävä joukkue, sillä se on paukuttanut 12 ottelussaan 26 maalia. Lukema on liigan suurin. Kuudessa kotiottelussaan se on tehnyt 16 osumaa. Kaikissa joukkueen viidessä voitossa voittomarginaali on ollut vähintään kaksi maalia. Elokuun puolivälissä sinivalkoiset pieksivät tämän illan vastustaja AGF:n 5-1. 

AGF on muutenkin ollut Esbjergille mieluisa vastustaja, sillä kolme edellistä liigakohtaamista on päättynyt Esbjergin voittoon. AGF on puolestaan voittanut EfB:n vain kerran seitsemällä viime yrittämällä.

Vieraskentillä AGF:n peli on sujunut, sillä joukkue on hävinnyt vain yhden viidestä edellisestä vierasottelustaan. Yhdeksän pisteen saldo kuudesta vierasottelusta ei ole hullumpi, mutta kotitilasto - neljä tappiota kuudesta ottelusta - kertoo jotain joukkueen epätasaisuudesta.

Jyllantilaisjoukkueita erottaa sarjataulukossa vain kaksi pistettä. Esbjerg voi voitolla nousta sarjassa kolmanneksi. AGF puolestaan nousisi täydellä pistepotilla jakamaan liigan nelossijaa OB Odensen kanssa.

18 edellisestä Esbjergin isännöimästä kohtaamisesta vain kaksi on päättynyt tasan. Odotettavissa siis on, että maanantainakin jompikumpi joukkue korjaa täyden potin. Todennäköisesti se on Esbjerg, joka lienee jo tottunut pelaamaan samaan aikaan sekä liigassa että Euroopassa. Takana on kolme täyttä lepopäivää, joten pelin on syytä sujua omien fanien edessä.

Esbjergin Hans Henrik Andreasen ja Jonas Knudsen ovat pelikieltojen takia sivussa. AGF:n riveistä puuttuvat loukkaantuneet Adam Eckersley ja Mohammed Abu.

Pelivihje: Esbjerg voittaa, 2,10.

Lyö vetoa Tanskan liigasta ja katso ottelut suorana täällä!