Tanskan liiga: FC Midtjylland niukkaan vierasvoittoon


Viborg 4.05 Tasapeli 3.45 FC Midtjylland 1.90

Tanskan liigan kärkijoukkueisiin kuuluva FC Midtjylland tahkosi viisi ottelua ilman voittoa, mutta viime kierroksella se kukisti vihdoin Esbjergin kotikentällään vakuuttavasti 3-0. Jo oli korkea aikakin, sillä muut joukkueet - etenkin AaB - hengittivät kovasti niskaan. FCM on kuitenkin edelleen sarjakärjessä.

Perjantaina sarjakärjellä on edessään vaikea vierasottelu paikallisvastustaja Viborgin kentällä. Tämän kauden aiempi kohtaaminen Herningissä päättyi 0-0. Tuolloin joukkueet kohtasivat yli viiden vuoden tauon jälkeen. Myös perjantaina on odotettavissa tiukka kamppailu.

Viborg on hävinnyt tällä kaudella vain yhden kotiottelun (1-4 FC Kööpenhaminalle). Ennen sarjan 15. kierrosta Ove Christensenin suojatit ovat sarjassa viidentenä. FC Midtjyllandiin eroa on seitsemän pistettä.

Viime aikoina VFF:n esitykset ovat olleet vuoristorataa. Viidestä edellisestä liigaottelustaan Viborg on voittanut kaksi, hävinnyt kaksi ja pelannut yhden tasan. Joukkueen edesottamuksia on siis vaikea ennakoida. Viborgin edellinen ottelu päättyi 1-2-vierastappioon AGF:lle.

FCM on hävinnyt tällä kaudella vain yhden vierasottelun. Vaikka perjantain ottelusta tulee vaikea, niin toisen vierastappion aika tuskin koittaa tänään. Midtjylland on niukka ennakkosuosikki, mutta kertoimien valossa hyvä valinta on myös tasapeli, joka antaa panoksen takaisin 3,45-kertaisesti.

Vieraiden Morten "Duncan" Rasmussen on erinomainen maalintekijä. Hän osui kahdesti viime kierroksella ja nosti kauden liigamaalien saldonsa jo kahdeksaan. Samalla nousi miehen itseluottamus. Yksi perjantain mielenkiintoisimmista puheenaiheista onkin se, nouseeko Rasmussen liigan maalipörssin kärkeen 10 maalia ampuneen Thomas Dalgraadin rinnalle.

FC Midtjyllandin puolustaja Erik Sviatchenko on pelikiellossa.

Pelivihje: FC Midtjylland voittaa, 1,90.

Lyö vetoa Tanskan liigasta ja katso ottelut suorina lähetyksinä täällä!