Tanskan liiga: FC Midtjylland pysäyttää Randersin voittokulun


Randers FC:tä pidetään usein naapurinsa FC Midtjyllandin pikkuveljenä, mutta ennen Tanskan liigan kolmatta kierrosta asetelmat ovat päinvastaiset. Kahden pelatun ottelun jälkeen Randersilla on kasassa täydet pisteet, FC Midtjyllandilla vain kolme pinnaa.

FCM aloitti kautensa 3-1-kotivoitolla Bröndbystä, mutta toisella kierroksella se kärsi 0-2-vierastappion toiselle mestariehdokkaalle AaB:lle. Maanantainen paluu kotiyleisön eteen tulee varmasti tarpeeseen.

Randers on vakuuttanut tulosten valossa voittamalla Esbjergin (1-0 vieraissa) ja Hobron (2-1 kotona), mutta pelin taso on heilahdellut. Vaaleansinisten on oltava parhaimmillaan, jotta sataprosenttinen saldo säilyisi vielä maanantain jälkeenkin.

Puhtaasti tilastojen valossa monikaan asia ei puhu Randersin puolesta. RFC on voittanut Herningissä vain kerran, ja siitäkin on yli viisi vuotta. Sittemmin FCM on voittanut Randersin neljä kertaa vieraskentällä. Midtjyllandin kotiareenalla joukkueet ovat palloilleet kolme tasapeliä.

"Meillä on hyviä muistoja otteluista Randersia vastaan. Meidän täytyy jatkaa siitä, mihin ensimmäisessä kotiottelussamme jäimme. Joukkueen pitää prässätä hyvin ja pitää palloa laadukkaasti. Samalla meidän on oltava suoraviivaisia ja pyrittävä maalintekopaikoille, FC Midtjylland -luotsi Glen Riddersholm analysoi seuran verkkosivuilla.

AaB paljasti FCM:n heikkoudet, mutta Bröndyä vastaan Midtjylland näytti pystyvänsä voittamaan kenet tahansa - myös Randersin. Colin Toddin suojatit miehittävät ansaitusti sarjan kärkipaikkaa, mutta marginaalit ovat olleet Randersin puolella - etenkin Esbjergissä, missä kotijoukkue hukkasi tukun loistopaikkoja.

Randersin voittokulku päättynee maanantaina. Jyllannin "isoveli" lähtee otteluun suosikkina.

FCM:n riveistä puuttuvat Erik Sviatshenko ja Eyjolfur Hedinsson, Randers joutuu kamppailuun ilman Jonas Borringia ja Nicolai Brock-Madsenia. Kummallakaan joukkueella ei ole pelikieltoja.

Pelivihje: FC Midtjylland voittaa, 1,85.

Lyö vetoa ottelusta täällä!