Tanskan liiga: hallitseva mestari avaa voittotilinsä Randersia vastaan


FC Kööpenhamina 1.50 Tasapeli 4.10 Randers FC 6.50

Kööpenhaminan Parkenille on asennettu uusi nurmimatto, ja myös itse kotijoukkue toivoo saavansa kaudelle uuden alun. Hallitseva mestari on kautensa alkajaisiksi hävinnyt vieraissa AaB:lle (1-2) ja FC Midtjyllandille (0-1). Suurseura on kahden kierroksen jälkeen sarjajumbona (!), ja kotiyleisö odottaa omiltaan selkeää parannusta.

Sunnuntaina FC Kööpenhamina saa jälleen vastaansa iskukykyisen ryhmän, kun Randers FC pyörähtää pääkaupungissa. Viime kaudella Randers yllätti kaikki voittamalla pronssia. Joukkueella on kuitenkin perinteisesti ollut Parkenilla vaikeaa: 11 viime yrittämällä Randers on pakannut Kööpenhaminasta kotimatkalle bussiinsa kolme pistettä vain kerran. Se tapahtui vuonna 2007, jolloin Randers voitti Kenneth Möller Petersenin rankkarimaalilla 1-0.

Joukkueet kohtasivat viimeksi toukokuussa Randersissa. Silloin Randers voitti tulevan Tanskan mestarin 1-0. Parkenilla FC Kööpenhamina ja Randers ottivat yhteen viimeksi viime joulukuussa. Silloin isännät voittivat 2-0. Andreas Cornelius ja Ragnar Sigurdsson tekivät tuolloin kotijoukkueen maalit jo ottelun alkuvaiheessa. Sigurdsson jätettiin viime sunnuntaina Herningissä yllättäen vaihtopenkille, mutta Randersia vastaan hän saattaa hyvinkin palata Kööpenhaminan keskuspuolustukseen.

Cornelius puolestaan on jo vaihtanut maisemaa. Seura hankki saksalaisen Marvin Pourien siinä toivossa, että entinen Silkeborgin maalitykki pystyisi kompensoimaan Corneliuksen mukana lähteneitä maaleja. Pourie oli viime sunnuntaina FC Midtjyllania vastaan ensimmäistä kertaa FC Kööpenhaminan avauskokoonpanossa. Hän väläytti maalivainuaan muutamaan otteeseen, muttei kokonaisuutena ollut kovinkaan vaarallinen. Saksalaisella on nyt ollut joitakin viikkoja aikaa tutustua uusiin joukkuekavereihinsa. Pourie on varmasti todella motivoitunut päästessään kotiyleisönsä eteen. Kerroin sille, että Pourie tekee ottelun ensimmäisen maalin, on 4,40.

Colin Toddin luotsaamaa Randersia rasittaa torstaina pelattu kova Eurooppa-liigan karsintaottelu. Randers hävisi kotonaan venäläiselle Rubin Kazanille 1-2. On vaikea sanoa, kuinka paljon euro-ottelu todellisuudessa vaikuttaa fyysisesti ja henkisesti, mutta FC Kööpenhamina on aiemminkin kääntänyt kotiotteluita edukseen kestävyytensä ja fysiikkansa turvin. Ei siis tulisi yllätyksenä, jos ottelu ratkeaisi toisella puoliajalla. Puoliaika/lopputulosvedossa yhdistelmä X/1 (taukotasapeli, FC Kööpenhamina voittaa) antaa kertoimen 4,30.

On mielenkiintoista nähdä, mitä maalipörssin kärkimies Ronnie Schwartz (kolme maalia kahdessa ottelussa) saa aikaan FCK-puolustusta vastaan. Isäntien puolustuspeli on nimittäin osoittanut heikkouden merkkejä. Toisaalta myös Randers on kotijoukkueen tavoin päästänyt kolme maalia kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Erityisesti avauskierroksen 2-2-tasapeli sarjanousija Viborgia vastaan oli pettymys, sillä Randers johti ottelua kahdesti.

Kahden vaikean Jyllannin-vierailun jälkeen FC Kööpenhamina avannee kotonaan voittotilin Randersia vastaan. Erityisen viihdyttävää ottelua ei välttämättä ole luvassa, sillä FC Kööpenhaminan peli ei ole vielä ollut kovin loisteliasta. Kahdella ensimmäisellä kierroksella pelikiellossa ollut brassi Claudemir voi kuitenkin tuoda uutta säpinää kotijoukkueen keskikentälle.

Kummallakaan joukkueella ei ole pelikieltoja.

Parhaat vedot

Varovainen: FC Kööpenhamina voittaa, 1,50
Rohkea: Marvin Pourie tekee ottelun ensimmäisen maalin, 4,40.

Lyö vetoa Tanskan liigasta täällä! Unibet TV näyttää Unibetin asiakkaille ottelun FC Kööpenhamina-Randers FC suorana Unibet TV:ssä sunnuntaina kello 18 alkaen.