Tanskan liiga käynnistyy Jyllannin derbyllä


AGF 2.75 Tasapeli 3.40 FC Midtjylland 2.45

Tanskan liiga pyörähtää käyntiin perjantai-iltana, kun jyllantilaiset AGF Aarhus ja FC Midtjylland ottavat yhteen. Viime kaudella Tanskan liigan sarjataulukko jakautui kahteen kastiin, joiden väliin jäi kuusi pistettä. Seitsemänneksi sijoittunut AGF oli alemman puoliskon paras, FC Midtjylland puolestaan ylsi ylemmälle puoliskolle ja sijoittui kuudenneksi.

Yleensä AGF:n ja Midtjyllandin otteluissa tehdään paljon maaleja. Kuudessa edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa on tehty 22 maalia, eli reilusti yli kolme per ottelu. Toukokuussa Midtjylland kukisti AGF:n kotonaan 3-2. Puolustaja Erik Sviatchenko teki tuolloin voittomaalin aivan viime hetkillä. Sviatchenkon maalikerroin on perjantaina 11,00.

AGF pelasi viimeisessä harjoitusottelussaan 2-2-tasapelin Viborgia vastaan. FC Midtjylland kukisti puolestaan viime kauden päätteeksi liigasta pudonneen AC Horsensin maalein 4-2. Maalinteossa onnistuivat Sviatchenko, Morten "Duncan" Rasmussen (kahdesti) ja Kristian Bak. Päävalmentaja Glen Riddersholm onkin luvannut joukkueensa olevan valmis.

"Tunnelma joukkueessa on hyvä, taktiikka on selvillä, pelaajat ovat fyysisesti kunnossa ja olemme sataprosenttisen valmiita aloittamaan kauden", Riddersholm toteaa FC Midtjyllandin verkkosivuilla.

"Odotamme vaikeaa ottelua. AGF on hyvä kotijoukkue, jota vastaan ottelumme ovat aina tasaisia. Tiedän kuitenkin, missä menemme joukkueena. Haluamme jatkaa siitä, mihin keväällä jäimme, ja pelata hyvän alkukauden."

Historia tukee Riddersholmin väitettä. Joukkueiden 33 aiemmasta kohtaamisesta kumpikin on voittanut 14. Vain viidesti on jääty tasapeliin. AGF on kuitenkin voittanut 18 Aarhusissa pelatusta ottelusta kymmenen.

Tasapeli lienee todennäköisin tulos, mutta maaleitta ottelussa tuskin jäädään. 1-1 (kerroin 6,75) on realistinen tulos, ja juuri näihin lukemiin päädyttiin marraskuussa 2012, jolloin joukkueet viimeksi kohtasivat Aarhusissa. Kerroin sille, että entinen AGF-pelaaja Rasmussen kurittaa ex-seuraansa, on puolestaan 2,35.

Kotijoukkueen sairastupaa miehittävät Jens Jønsson ja Mate Vatsadze. Vierailta sivussa ovat Tim Janssen, Santiago Villafane, uusi hankinta Eyjolfur Hedinsson, André Rømer, Mads Pedersen sekä Rilwan Hassan.

Parhaat vedot:

Tasapeli, 3,40
Morten Rasmussen tekee maalin, 2,35

Lyö vetoa ottelusta täällä!