Tanskan liiga: Odense voittaa sarjanousijan kotonaan


Odense 1.95 Tasapeli 3.50 Viborg 3.60

Vaikka joukkueiden edellisestä liigakohtaamisesta on aikaa jo viisi vuotta, voidaan todeta, että Odense on ollut jonkinlainen peikko Viborgille. Kymmenestä edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta VFF on voittanut vain yhden, Odense peräti seitsemän.

Tänä elokuisena sunnuntain Ove Christensen ja kumppanit yrittävät kaunistela tilastoja. Nousijajoukkue on aloittanut kauden erittäin hyvin kahdella tasapelillä viime kauden pronssi- ja hopeamitalisteja Randersia ja FC Nordsjällandia vastaan. Odensen kohdalla samainen kahden tasapelin saldo ei ole niin upea. OB pelasi tasapelinsä kotona Sönderjyskeä ja vieraissa samaista Randersia vastaan.

OB on isännöinyt Viborgia Odensessa 21 kertaa ja voittanut näistä otteluista 14. Maaliero on kotijoukkueen hyväksi 44-19. Isäntien lahjakas hyökkääjä Rasmus Falk iloitsi tehtyään paluun kentille edellisen kierroksen 1-1-tasapelissä Randersia vastaan. Falk on optimistinen myös Viborg-ottelun alla.

"Joukkuepelimme on yleisesti ottaen kehittynyt. Pelikiellossa olleet Espen Ruud ja Bashkim Kadrii ovat taas mukana ja olemme saaneet loukkaantuneitakin pelaajia takaisin, joten tilanne alkaa näyttää hyvältä. Meillä on joukkue, joka pystyy voittamaan otteluita, ja uskon, että voimme voittaa sunnuntainakin", Falk sanoo seuran kotisivuilla.

"On aina hienoa päästä pelaamaan kotikentällä ensimmäistä kertaa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Periaatteessa Viborg-kamppailu on ottelu muiden joukossa, mutta totta kai olen iloinen päästessäni taas kotikentälle."

Kahdesta joukkueesta Odense on todennäköisesti se, joka ottaa kauden ensimmäisen voittonsa. Falk on toipunut loukkaantumisestaan ja Espen Ruud sekä Bashkim Kadrii sovittaneet pelikieltonsa, joten valmentaja Troels Bech voi valita otteluun varsin vahvan ryhmän. Sen pitäisi riittää kotikentällä voittoon sarjanousijasta. Luvassa on kuitenkin tasainen ottelu, eikä olisi yllätys, jos ratkaisumaali syntyisi vasta toisella puoliajalla.

Kummallakaan joukkueella ei ole pelaajia pelikiellossa.

Parhaat vedot

Varovainen: OB voittaa, 1,95
Rohkea: Puoliaika/lopputulos: X/1 (taukotasapeli/Odense voittaa), 5,25

Lyö vetoa Tanskan liigasta täällä!