Tanskan liiga: Randers voittaa alavireisen Sönderjysken


Randers FC 2.10 Tasapeli 3.40 Sönderjyske 3.40

Randers sai kunnon selkäsaunan viime kauden avauskierroksella, kun Sönderjyske hakkasi taululle 6-1-lukemat. Kausi kuitenkin päättyi paljon iloisemmin, sillä RFC ylsi Tanskan liigassa peräti kolmanneksi.

Tuon vuoden takaisen ottelun jälkeen joukkueet ovat kohdanneet vielä kahdesti, kertaalleen kummankin kotikentällä. Randers otti revanssinsa kahdella 2-0-voitolla. On huomionarvoista, ettei RFC ole koskaan hävinnyt liigaottelua kotonaan Sönderjyskelle: Randersissa pelattujen keskinäisten otteluiden tilasto näyttää kahta kotivoittoa ja kolmea tasapeliä.

Vierasjoukkueella on paljon loukkaantumishuolia, jotka kohdistuvat sekä vakiokokoonpanoon että rotaatiomiehiin. Viime kierroksella tuli selväksi, että joukkue elää vaikeaa jaksoa. Voitoton putki liigassa on neljä ottelua. Kahdella edellisellä kierroksella Sönderjyske on hävinnyt, vaikka kumpikin vastustaja - Viborg ja AGF - olisi täysin voitettavissa ohuemmallakin materiaalilla. Erityisesti 0-3-kotitappio nousija-Viborgille oli raskas isku Sönderjyskelle, joka on ilmoittautunut putoajakandidaattien joukkoon.

Randersin peli on puolestaan ailahdellut. Viikon takainen 0-0-tasapeli Bröndbyn vieraana ei ollut vakuuttava suoritus, mutta sitä ennen RFC kukisti Esbjergin 3-2. Muutaman kierroksen takaisessa FC Midtjylland -ottelussa Randersilla ei ollut sanan sijaa, mutta se onkin joukkueen ainoa tappio tällä kaudella.

Randersin hyökkäyspeli on ollut varsin vakuuttavaa. Ronnie Schwartz on osoittanut olevansa kyvykäs ja vaarallinen viimeistelijä. Maali Sönderjysken verkkoon nostaisi Schwartzin liigan maalipörssin kärkeen yhdessä seitsemän kertaa osuneen Thomas Dalgaardin kanssa. Myös Jonas Borring on pelannut erinomaisen alkukauden. Borring teki viime kauden kolmesta maalistaan kaksi Sönderjysken verkkoon, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran.

Sönderjyskellä on sitä vastoin vaikeuksia löytää vastustajan maali. Neljä tehtyä maalia kuudessa ottelussa kertovat olennaisen. Keskikentän Nicolaj Madsen on kolmella osumallaan joukkueen paras maalintekijä. Yksikään Sönderjysken varsinaisista hyökkääjistä ei ole vielä onnistunut maalinteossa.

Onkin vaikea nähdä, miten Sönderjyske voisi saada vahvan Randersin kotiluolasta tuliaisia. Kotivoiton kerroin 2,10 onkin varsin suopea.

Randersilta puuttuvat edelleen Lasse Rise, Remco van der Schaaf ja Anders Egholm. Sönderjyskeltä sivussa ovat Adigun Salami, Johan Absalonsen, Bo Storm, Ayoub Sörensen ja Kenneth Fabricius. Lisäksi vieraiden Hallgrimur Jonasson on pelikiellossa.

Paras veto

Randers voittaa, 2,10.

Lyö vetoa Tanskan liigasta täällä!